Magazin > VIP
26 ogledov

Janija dodatni kilogrami ne motijo

Gostilna išče šefa Saša Despot
Jani Jugovic, tekmovalec iz šova Gostilna išče šefa, si je čez zimo nabral kar nekaj dodatnih kilogramov.

Jani se je zredil za deset kilogramov, razlog za dodatne kilograme pa vidi v zimi. Veliko pa so k dodatnim kilogramom prispevale tudi priprave na skupni projekt s Tejo, ki ga bosta predstavila 9. maja. "Veliko se je delalo ponoči, kar pomeni, da sem tudi ponoči in v poznih urah jedel, zato sem se zredil," je povedal Jani in še pojasnil, da so bile priprave res naporne. "Bilo je veliko sestankov, kjer se je samo sedelo. Bilo je veliko sedenja."

Pomaga si z body tehniko

Pa se bo odločil za načrtno hujšanje? "Načrtnega hujšanja se izogibam, ker se mi zdi, da dolgoročno ni učinka. Poskušam zmanjšati vnos hrane, se bolj zdravo in ob normalnih urah prehranjevati, pa tudi narediti kaj zase, teči na primer. Body tehnika mi zelo pomaga. Gre za celosten pristop do človeškega telesa. Pri tem ne gre samo za telesno, temveč tudi psihično vadbo. Dobro je za mojo držo in dobra priprava na vse napore. Je fizična telovadba, vendar ne z utežmi, ampak se dela bolj s svojim telesom in s svojo lastno težo. Na koncu še tečemo, hodimo na Šmarno goro in podobne stvari," je še povedan Jani, ki se s kilogrami sploh ne obremenjuje, čeprav mu teža med letom niha.

"V službi ne jem veliko"

Ker je v kuharskem poklicu že več let, nas je zanimalo, če je tovrstni poklic velika past za dodatne kilograme. "Ko začneš delati v gostinstvu, se po navadi zrediš, potem pa se skozi leta počasi naveličaš te hrane. Če zadnja leta pogledam sebe, sploh ne jem veliko v službi, preprosto se nasitiš hrane, ki jo delaš. Malo je težava, ker ne ješ toliko obrokov na dan, kot bi moral. V gostinstvu je navada, da se sproti je in še to na hitro, tako da se kilogrami počasi nabirajo," je še povedal.

Komentarjev 1
  • razumnik 09:11 24.april 2013.

    saj ima njegova Teja tudi pošteno kilogramov preveč... zakaj bi se potem sekiral?