Magazin > VIP
30 ogledov

Janković sprejel britanskega princa

Princ Edward, Sophie
1/22
Saša Despot
Ljubljanski župan je na magistratu sprejel britanskega princa Edwarda s soprogo. Po uradnem dogodku so si ogledali mestno jedro. V Slovenijo pa sta na obisk prišla še japonski princ Akišino in princesa Kiko.

Včeraj popoldne sta k nam prispela grof Wesseški, britanski princ Edward, in njegova soproga Sophie, ki sta takoj začela z izpolnjevanjem obveznosti z natrpanega urnika. Najprej sta se udeležila dvodnevne delavnice londonske šole modnega oblikovanja College of Fashion Amanda Johnston, kasneje pa sta se srečala s premierko Alenko Bratušek, s katero sta se med drugim pogovarjala o problematiki zaposlovanja mladih in njihovi večji vključenosti v družbo.

Danes ju čaka druženje s predsednikom Borutom Pahorjem, ogledala si bosta tudi staro mestno jedro naše prestolnice in obiskala Bled. Zvečer se bosta srečala še z japonskim princem in princeso, s katerima se bodo skupaj udeležili otvoritvenega koncerta Festivala Ljubljana. Prvi obisk Slovenije bosta zaključila jutri.

Pustila bosta japonski pečat

Japonska modrokrvnika, princ Akišino in princesa Kiko, pa sta v našo deželico prispela danes zjutraj. Po obisku v državnem zboru se bosta s predsednikom Pahorjem in njegovo izbranko Tanjo Pečar srečala na gradu Strmol, si ogledala Ljubljano, sprehod pa bodo zaključili na Ljubljanskem gradu. Pozno popoldne bosta uživala na koncertu ob 20. obletnici diplomatskih odnosov med Slovenijo in Japonsko, kasneje pa ju bo sprejel še japonski veleposlanik. Sledil bo koncert v družbi grofa Wesseškega in grofice Wesseške.

Jutri si bosta ogledala Postojnsko jamo in Idrijo, v soboto pa se bosta na Brdu pri Kranju srečala s predsednico vlade Alenko Bratušek, se z žičnico odpravila na Vogel in uživala v lepotah Bleda, kjer bosta zasadila japonsko češnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.