Magazin > VIP
74 ogledov

"Javni linč" Roka Kosmača

Neusmiljeni komentatorji. (Foto: Katja Kodba/Mediaspeed) Žurnal24 main
Big Brother. Izpadli Rok Kosmač je bil prepuščen nemilosti Pop TV-jevih komentatorjev, ki pritiska niso dvignili le njemu, ampak tudi našim bralcem. Eden je izjave označil celo za javni linč.

V nedeljo so gledalci Big Brotherja odločili, da mora hišo zapustiti Rok Kosmač. Ta se je odločitve sicer razveselil, če pa bi vedel, kaj ga čaka v studiu, bi verjetno raje ostal v hiši.

Najprej se ga je lotil Ivo Godnič, ki je s svojim drezanjem zmedenega pevca še dodatno spravljal v zadrego. Igralec pa mu ni le z besedami, ampak tudi z mimiko povedal, kaj si misli o njem. Če je bil Rok takrat še mnenja, da je najhujše za njim, se je motil. Nato se ga je namreč lotila še Angelca Likovič. "Prej sem vas rada poslušala, na prireditvi celo roko dala. Zdaj ste pa zame izpadli … noben moški, noben dedec. Ena mevža, ena mevža. Vi niste noben karakter. /.../ Vi boste morali sebe spremeniti, ker zdaj ste si ugled, moram povedati, zelo zelo zapravili pri ljudeh. Ne vem, katera punca bi še hotela, še dobro, da jo imate ... Nova, ne vem, katera bi šla z vami. Vi morate biti odločni in imeti v življenju svojo pot, svoje cilje. To je dedec. /.../ Rabili bi eno 'vojaš'no' in bi prišel krasen človek domov." Godnič se je z njo strinjal: "Bravo, Angelca. Svoje mnenje. To je dedec. … s prašniki."

Kosmač še vedno v šoku

Čeprav me ne poznajo, so vzeli iz konteksta. Ocenili so me po par minutah pogovora. Iskrenost je v Sloveniji samomorilska.
Rok Kosmač

Kosmač, ki se mu še nihče ni opravičil, si od izjav še vedno ni popolnoma opomogel. "Sem v šoku, nisem pričakoval takih nizkih besed od tako intelektualnih ljudi." Pravi, da bo o tožbi še razmislil. "Trenutno imam preveč obveznosti, ta teden imam še pogodbene obveznosti, potem pa bom v miru razmislil. Spustili so se na preveč osebno raven. Dobivam veliko moralno podporo javnosti. Odločil se bom čez dva tedna. Oddaja je posneta, tako da se mi ne mudi."

Javno zgražanje

Komentarji na spletu so tudi tu, kot pri večini ostalih tem, negativni.
Pro Plus o komentarjih naših bralcev o nedeljskem dogajanju v studiu.

Nad nedeljsko oddajo pa ni bil razočaran le Kosmač, ampak tudi številni bralci naše spletne strani.

Zbrali smo nekaj komentarjev, ki ste jih zapisali pod članek "Nisem brez jajc".

"/.../ tisti, ki takega javnega linča zaradi tega, ker kao nekdo nima lastnega jaza, ne podpira naj neha gledat. predlagam bojkot. jaz ne prižgem več, itak je zel, zelo dolgočasno.“ (Anonimni, danes, 10:18)

"Če imajo komentatorji kaj vesti, bi se lahko človeku vsaj opravičili za žaljivke." (jože, danes, 10:33)

"Halo, a komentatorjev pa BB ne bo nič kaznoval? Me zanima v čem je razlika med Rokom in Zlatkom po Angelčinem komentarju, da je Zlatko dober fant, ker se kaže takšen ko je, ko se je pa Rok kazal takšen kot je, pa ni dec in je mevža... dvojno merilo ...“ (mojca danes, 10:10)

Njegove odločitve seveda ne moremo komentirati, moramo pa poudariti, da smo s stanovalcem v dobrih, korektnih odnosih.
Pro Plus o Rokovi izjavi, da bo o tožbi še razmislil.
"Meni se je malo zameril tale slovenski Big brother, ker ni nikakor primerljiv npr. s hrvaškim!! Tale odnos do stanovalcev je neznosen, očitno imajo namen vsakega očrniti. Prikažejo ga lahko prav kakor ga želijo. Ko pride ven, namesto, da bi mu izrekli dobrodošlico ga napadejo. Ni to način!“
(coco, danes, 9:46)

"Se strinjam naj se pop tv malo zamisli in OPRAVIČI. Nisem ravno ljubiteljica Roka,čeprav nimam nič proti njim,ne poznam ga preveč ,ampak to ,da tako ,,POMEMBNI,, ljudje tako zaničljivo napadejo Roka ,to pa je VIŠEK VSEGA,.VAŽNO JE SAMO TO ,DA IMAJO ONI PRAV IN DA SO POMEMBNI.“ (Anonimni, danes, 9:58)

"Ne vem v čem je bila fora, da so ga tako napadli. pri tem je bil pa Godnič tako nasilen, da sta se tale Angelca in Goran v vsem strinjala z njim.“ (Daša, 9:07)

Pro Plus: Nedeljska oddaja bolj dramatična kot običajno
Po komentar na graje bralcev naše spletne strani smo se obrnili na Pro Plus. "Big Brother je format resničnostnega šova, ki igra na psihološko noto. Je šov, ki stanovalce postavlja v različne težavne situacije in jih neprestano preizkuša. Tudi komentatorji so v studio poklicani s posebnim namenom, in sicer, da ocenjujejo dogajanje v hiši in da brez dlake na jeziku podajo svoje mnenje. Njihovi komentarji pa niso zapisani v scenariju, temveč so spontani. Nedeljska studijska oddaja se je resda izkazala za nekoliko bolj dramatično kot običajno, pa vendarle se tudi kot takšna sklada s formatom šova, v katerem so komentatorji podali svoja mnenja brez zadržkov. Rok pa se je skozi pogovor uspel prebiti s pokončno držo, hkrati pa je pokazal tudi izredno korekten odnos do oddaje."

Za komentar smo prosili tudi Iva Godniča, ki pravi, da ni imel slabega namena in da se za svoje besede ne bo nikomur opravičil. "Tudi danes stojim za mojimi besedami, ki sem jih izrekel v nedeljski oddaji, v nasprotnem primeru bi sam počel ravno to, kar sem očital Roku, kajne? Se bomo zdaj po vsaki oddaji opravičevali, ker ankete nekega časopisa trdijo, da smo bili prestrogi?  Moje mnenje nikakor ni imelo slabega namena. Ne mislim kakor koli pojasnjevati mojih besed, ki niso zlonamerne do nobenega osebno. Jaz pač komentiram njihovo igro, dogajanje v hiši in tudi mi trije komentatorji smo na nek način del tega dogajanja. Mislim, da si ne smem dovoliti tega, da bi bil obremenjen s tem ali onim oziroma, da bom všečen večini . Na mestu komentatorja sem zato, da povem svoje mnenje in to sem tudi naredil."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.