Magazin > VIP
5418 ogledov

Je bil sin Angeline Jolie ukraden?

angelina jolie Profimedia
Novi dokumentarni film o sumljivih posvojitvah v Kambodži, The Stolen Children (Ukradeni otroci), bo pod drobnogled vzel tudi posvojitev sina Angeline Jolie.

Igralka Angelina Jolie ni bila edina Američanka, ki ji je do otroka iz Kambodže pomagala Lauryn Galindo, na katero letijo hudi očitki. Njeni sodelavci naj bi namreč revnim družinam „kradli“ otroke in jih nato ponujali tujcem, ki jih je zanimala posvojitev. Tudi Maddox menda ni bil sirota, ko ga je našla ameriška zvezdnica. Tamkajšnji socialni delavci predvidevajo, da ga je njegova revna mama prodala za 100 dolarjev. Kek Galibru, vodja agencije za človekove pravice iz mesta Licadho, je izjavil: "Prepričan sem, da ta otrok ni bil prava sirota in da ga niso zapustili.“ 

Joliejeva se je že v preteklosti branila, da je preverila, ali je Maddox zares sirota. "Mami nikoli ne bi ukradla otroka. Lahko si le predstavljam, kako grozno bi ji bilo pri srcu.“

Film snema Elizabeth Jacobs, ki je bila prav tako preko Galindojeve posvojena v Kambodži. Pravi, da so bile okoliščine njene posvojitve sumljive. 

Med letoma 1997 in 2001 je polovico posvojitev v tej državi urejala agencija, ki sta jo vodili Galindo in njena sestra Lynn Devin. Eno leto po Maddoxovi posvojitvi je bila Devinova obsojena na denarno kazen v višini 150 tisoč dolarjev, ker je ponarejala dokumente, da bi za sirote pridobila ameriške vizume.

Galindo je bila za isto kaznivo dejanje in pranje denarja obsojena na 18-mesečno zaporno kazen. Sedaj živi na Havajih in ostro zavrača obtožbe. 
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.