Magazin > VIP
53 ogledov

Je dobro obrala Murdocha?

Rupert Murdoch Wendi Deng Murdoch Reuters
Medijski magnat Murdoch sporazumno do ločitve z ženo.

Globalni medijski magnat po rodu iz Avstralije 82-letni Rupert Murdoch je v sredo na sodišču v New Yorku dosegel sporazum o ločitvi od 44-letne soproge Wendy Deng Murdoch. Poročena sta bila 14 let, Dengova pa po ločitvi še zdaleč ne bo ostala praznih rok. Med drugim naj bi dobila njuno stanovanje na 5. aveniji na Manhattnu in hišo v Pekingu. Zakonca sta po dogovoru na sodišču sporočila, da sta zadovoljna in sta se celo objela.

Večjih težav ni nihče pričakoval, saj sta podpisala predporočno pogodbo in tudi pogodbo o poteku morebitne ločitve. Wendy Deng je mogotca ujela leta 1997 na zabavi v Hongkongu, kjer je delala za televizijo v lasti njegovega podjetja News Corporation. Čez dve leti sta se poročila. Imata dve hčerki, Murdoch pa ima iz prejšnjih dveh zakonov še štiri otroke.

Revija Forbes je ocenila, da je Murdochov svetovni medijski imperij skupaj z osebnim in družinskim premoženjem vreden 13,4 milijarde dolarjev.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.