Magazin > VIP
383 ogledov

Je Gianni Versace živ?

Gianni Versace EPA
Štirinajst let po smrti oblikovalca Giannija Versaceja se pojavljajo dvomi o njegovi smrti.

Modni guru Gianni Versace je bil umorjen v juliju leta 1997 pred njegovim domom v Miamiju. Štirinajst let po njegovi smrti pa so se začeli pojavljati sumi – ali je Gianni zares mrtev?

Italijanski glavni tožilec Nicola Gratteri je namreč pred kratkim povedal: "Ravnokar potekajo nove preiskave, ali je Versace živ." Dvome je razkrila tudi knjiga Metastaze mafijskega poznavalca Gianluigija Nuzzija, ki piše, da o morebitni zvijači priča tudi policijsko poročilo o Giannijevi smrti. V poročilu ena izmed prič, Pippo di Bella, razkriva, da naj bi bil Gianni na dan umora v Zürichu. Svoje trditve je želel potrditi s primerjavo DNK na podlagi Giannijevega pepela, zato je na silvestrovo leta 1997 vlomil v Versacejevo kapelo, malo po tem pa ga je zajela policija.

Razlog za uprizorjen umor naj bi bila Giannijeva vpletenost v mafijske posle in ogromni dolgovi. Eno večjih oblikovalskih imen vseh časov pa naj bi imelo tudi življenjsko zavarovanje v vrednosti 20 milijonov dolarjev.

Sestavljanke žal ne more pomagati sestaviti niti Versacejev morilec Andrew Phillip, ki je bil teden dni po incidentu ubit v zaporu.

 

Komentarjev 1
  • Valerij 18:39 08.september 2011.

    Kdo bi vedel, kdo bi vedel... Dejstvo pa je, da je bilo njegovemu morilcu ime Andrew Phillip Cunanan in da je naredil samomor na begu in ga torej niso ubili v zaporu... A ne spada med novinarske osnove tudi preverjanje dejstev...