Magazin > VIP
90 ogledov

Je Melania Trump pozabila na več kot 130 let staro tradicijo?

Melania Trump Profimedias
Tuje medije skrbi, da bo Bela hiša razočarala z letošnjo, sicer tradicionalno, prireditvijo za veliko noč.

V Beli hiši vsako leto poteka tradicionalno velikonočno praznovanje, kjer se družijo tako predsednik, njegovi uslužbenci in običajni ljudje. Je ena največjih prireditev v predsednikovi palači, nad katero se je še posebej navduševal prejšnji predsednik Barack Obama. Ta je vsako leto poskrbel za zanimive maskote iz risanih filmov in razgibane igre, v katerih je sodeloval tudi sam.

No, letošnje praznovanje pa je še vedno pod velikim vprašajem. Sicer so se priprave za organizacijo dogodka, ki bo na velikonočni ponedeljek, že začele, a kot piše New York Times, se zdi, da so na tradicionalen dogodek Trumpovi kar malo pozabili. Kot piše ameriški časnik jih je na velikonočni ponedeljek na Twitterju opomnilo podjetje, ki izdeluje lesena jajca za goste Bele hiše. Med igro iskanja pirhov namreč dobijo tudi leseno jajce, ki ga lahko za spomin odnesejo domov. "Mimogrede, končni rok za izdelavo velikonočnih jajc se bliža. Prosimo, javite se!" so na Twitter objavili zadolženi v podjetju Wells Wood Turning, ki vsako leto izdelajo več deset tisoč lesenih jajc.

Barrack Obama | Avtor: Profimedias Profimedias
"To je eden izmed najpomembnejših dogodkov, ki se vsako leto odvijajo v Beli hiši. Na podlagi tega dogodka lahko ocenjujem tako Belo hišo kot tudi prvo damo," je povedala Melinda Bates, organizatorka dogodkov, ki je pri velikonočnem praznovanju osem let pomagala Billu Clintonu. Kot piše Pink News je Melania tista, ki je zadolžena za organizacijo te prireditve: "Prva dama ZDA je že od leta 1878 zadolžena za organiziranje tradicionalne velikonočne zabave. Ker Melania še vedno ni imenovala svojega osebja in ker živi tristo kilometrov stran, ne preseneča, da dogodek ni organiziran, kot bi moral biti."

Bela hiša je v začetku marca sporočila, da dogodek bo in kot piše New York Times so za to priložnost naročili 40 tisoč lesenih jajc, kar pa je še enkrat manj kot jih je lansko leto naročil Obama. Poleg tega se še noben zvezdnik ni javil, da bo prišel na ponedeljkovo rajanje ali da je bil nanj povabljen. Obama je vsako leto presegel sam sebe in priredil odlično zabavo tako za otroke kot za odrasle.

Komentarjev 12
  • partizanka 19:46 14.april 2017.

    ste Mirkota že vprašali koliko jajc bo pobarval

  • Vesoljec 19:02 14.april 2017.

    Poveličevanje Obame in degradiranje Trumpa. Pfuj.

  • Žirafa 18:53 14.april 2017.

    Čakaj. Ni verski praznik in kristjani praznujemo sta meni nasprotujoči si trditvi.