Magazin > VIP
61016 ogledov

Nadškof naj bi med pogrebno pridigo obsodil Harryja in Meghan

Justin Welby Profimedia
Številni so med pridigo nadškofa opazili, kako je med očitajočimi besedami med pogrebno pridigo strmel naravnost v princa Harryja in Meghan Markle.

Canterburyjski nadškof, Justin Welby, verski voditelj anglikanske cerkve je namreč med pogrebno pridigo za kraljico Elizabeto II., med izrečenimi besedami, s katerimi je obsojal tiste, ki se oklepajo moči in privilegijev, svoj pogled usmeril naravnost v izgnani par, v princa Harryja in Meghan Markle. To so med drugimi opazili tudi številni kraljevi opazovalci. S tem naj bi med drugim tudi zasenčil Harryja in Meghan med pogrebno slovesnostjo. Nadškof je podal ostro pripombo, ko je dejal, da je bila kraljica voditeljica ljubečega služenja in nato nadaljeval: "Toda v vseh primerih bodo tisti, ki služijo, ljubljeni in se jih bodo spominjali, medtem ko bodo pozabljeni tisti, ki se oklepajo oblasti in privilegijev." Med prenosom je bilo videti, kot da je nadškof med temi izrečenimi besedami pogled usmeril proti delu Westminstrske opatije, kjer sta Harry in njegova žena sedela za Harryjevim očetom, kraljem Karlom III. Harryju je bilo tudi prepovedano nositi vojaško uniformo in med procesijo salutirati babičini krsti.

Sedaj so se okoli tega pojavila najrazličnejša namigovanja, od tega, da naj bi bile besede namenjene prav Harryju in Meghan, do tega, da naj bi lahko bile namenjene poljubnemu številu članov kongregacije, ki je bila polna svetovnih voditeljev.

 

Komentarjev 5
  • hubertfast 06:29 21.september 2022.

    Koga briga ta škofek in kraljica.

  • 4krogci 22:07 20.september 2022.

    Pri resnem novinarstvu se ne uporabla besedne zveze NAJ BI!!!

  • Luka Grašič 09:57 20.september 2022.

    Kot so mediji razkrili Harry ni modre krvi ampak je plod Diane in njenega ljubimca,ki ga žal niso razkrili.Zato bi morali po pravilih ga razdediniti.Itak pa vsi v kraljevi družini so skoraj že skakali čez plot.