Magazin > VIP
1345 ogledov

Savina spregovorila o tragediji

Savina Atai Facebook
Za zurnal24.si sta Savina Atai in njena družbenica Ariana Vetrovec spregovorili o sporu, ki menda traja že dve leti in je na kocko postavil dolgoletni trud, več sto tisoč evrov in usodo petnajstih zaposlenih.

Savina je na družabnih omrežjih že razkrila, da se ji podira svet, a več ni želela izdati. Znašla se je namreč v sporu s svojo družbenico in nekdanjo prijateljico Ariano Vetrovec, s katero je lastnica podjetja Face Force Yoga in blagovne znamke Savina Atai. Savina želi podjetje zapreti, a se z Ariano o tem nikakor ne moreta zediniti. Ekskluzivno objavljamo del pisma, ki ga je Savina poslala svojim zaposlenim.

"V to podjetje sem dala vse. To so bile moje sanje. Z Ariano sva ga gradili skupaj, a žal sta šli najini viziji v popolnoma drugo smer. Jaz sem ostajala pri prvotni smeri, ki sva jo določili, ko sva ustanovili podjetje oziroma še prej, ko sva sklenili sodelovanje – Ariana pa je zavila drugam, na prvo mesto postavlja drugačne projekte. Odlašanje tistih projektov, ki so bili začrtani na začetku, in vlaganje vseh sredstev v nekaj, kar ni bila vizija, ter forsiranje prodajnega modela superživil, je sprožilo številna nesoglasja in izgubo zaupanja v kapacitete ter v pravilno presojo. Ko sva ugotovili, da jih sami ne moreva rešiti, sva se obrnili po pomoč k strokovnjakom in kar dve leti skušali zakrpati razpoke. A vse skupaj je postajalo le še huje, šlo je tako daleč, da nama tudi strokovna pomoč ni bila kos. Zdaj lahko ugotovim le, da se je prijateljstvo končalo in zato je treba spremeniti tudi družbo, ki sva jo z Ariano gradili skupaj. /.../ Ne morem delati, ker ne stojim za tem, kar se dela – istočasno pa se še naprej uporablja moje ime in izkorišča zaupanje, ki ga imajo stranke do mene. Zaupanje in pričakovanja strank – to pa je zame sveto! Vedno sem bila avtentična, zdaj se počutim zlorabljena. Ujeta sem. Vsak dan izgubljam. Stranke ne vedo, da sem izločena iz zgodbe Faceforce, da zadeve tečejo brez mene. To ni fer ne do njih, ne do mene. Ne samo to, stranke se že pritožujejo, da v centru dobivajo netočne informacije in vse to blati moje ime. Podjetje pripravlja nove akcije, v katerih me ni, sočasno pa se zavaja stranke, kot da sem! To ni hec."

Ariana: "Z računa je vzela 75 tisoč evrov"

Ariana pa nam je v odgovor ravno tako poslala pismo, ki so ga prejeli njuni zaposleni.

"V to podjetje sem dala vse. To so bile moje sanje. S Savino sva ga gradili skupaj, a žal sta šli najini viziji v popolnoma drugo smer. Jaz sem ostajala pri prvotni smeri, ki sva jo določili, ko sva ustanovili podjetje oziroma še prej – Savina želi svojo pot in uspeh v Hay House in Ameriki. Za superživila sva se odločili skupaj in projekt je zahteval ogromno dela. Zdaj ko je tik pred tem, da se ga spravi v svet in nas razbremeni so se stvari začele rušiti. /.../ Za čas dokler se ne zediniva (kar sem bila prepričana, da bo hitro, oziroma po parih sestankih vsaj glede nujnih stvari!), je bilo sprva dogovorjeno, da bomo profesionalno izpeljali sezono, prodali zaloge in se razšli vsaka na svojo stran s čim manj vpletanja vas in naših strank. V resnici pa so bili s Savinine strani ustavljeni vsi projekti, ki so bili normalen del našega delovanja. Prodaja preko akcij, predavanja, mejling z njenim imenom. To in pa dejstvo, da je Savina izpraznila vse račune (75.000€) in denar prenakazala na svoj osebni račun je resno začelo ogrožati delovanje, plačila, nabavo tekočih stvari. Od nas je odvisno petnajst družin! In to ni več med nama, temveč je odgovornost do družbe in ljudi, pa čeprav se sodelovanje končuje. Torej ni šlo za nove stroške, temveč za tekoče obratovanje in prodajo, saj je plače treba plačati vsak mesec in do konca sezone so še trije. Da skrajšam: imeli smo štiri sestanke, Savina mi je podala po njenem konkretne in fer predloge oziroma več možnih smeri, kako rešiti situacijo in kako se obrniti. Niti ena rešitev ni bila izbrana! Zakaj? Ker bi morala kot polovična lastnica plačati Savini 280 tisoč € za nič, saj je po mnenju njene svetovalke vse njeno, ali pa se strinjati z likvidacijo podjetja in to takoj. To pa pomeni, da bi bili vi na cesti v roku 14 dni, vse premoženje pa bi bilo prodano, razen seveda vsega za kar Savina meni, da je njeno."

Želi le zavarovati sredstva

Savina je v svoj zagovor povedala, da denarja nikoli ni vzela, ampak zavarovala: "Kot direktorica in družbenica podjetja sem, ko se je na račun pooblastilo tretjo osebo in se odprl račun, na katerem nisem bila pooblaščena, zavarovala sredstva, ki jih potrebujemo za stroške zapiranja podjetja. O tem sem takoj obvestila Ariano in ji ponudila, da denar shraniva pri notarju, a ni bila za to. Ta denar sem vezala in takoj, ko skleneva dogovor, se bodo sredstva sprostila. Vse moja dejanja v zvezi s družbo in vsa, ki bodo še sledila so storjena izključno zato, da zavarujem družbo in da pohitrim reševanje situacije. Vedno sem iskrena in odprta, tokrat pa podrobneje ne smem komentirati, zato prosim za potrpežljivost in podporo."

Komentarjev 13
  • sintesi 17:26 30.marec 2016.

    Meni je predvsem žal dr. Toljanove, ki je odlična zdravnica! Če kdo rabi njeno pomoč naj se obrne direktno v Zagreb.

  • abyx 00:44 23.marec 2016.

    praktično vsi slovenski mediji so groza.

  • malonaokoli 16:07 22.marec 2016.

    ona je res čudodelka, med 15 zaposlenih bo razdelila 75.000 €