Magazin > VIP
25 ogledov

Je Victorijin otrok v nevarnosti?

Princesa Victoria EPA
Ginekologinja princese Victorije je v skrbeh.

Angelico Linden Hirschberg, ki je od leta 2009 ginekologinja švedske prestolonaslednice Victorije, skrbi za svojo varovanko. Leta 2004 je objavila študijo, v kateri razkriva, da spadajo nosečnice, ki so imele nekoč motnje hranjenja, v rizično skupino. Pogosteje kot druge ženske imajo namreč težave z visokim krvnim pritiskom in bruhanjem. Iz njene študije je še razvidno, da vsaka peta ženska po porodu zapade nazaj v slabe prehranjevalne navade, devet od desetih žensk pa zboli za duševnimi težavami. Slabo pa ne kaže le materam, ampak tudi otroku. Ti se v povprečju rodijo z nižjo težjo in manjšim obsegom glave.

Victorija je leta 1997 zbolela za anoreksijo. Ker ji švedski zdravniki niso znali pomagati, jo je njena mati poslala v New York. Sprememba okolja, novi prijatelji in manjši pritisk medijev so temnolaski pomagali prebroditi zdravstvene težave. Spremenila je način življenja in se začela aktivneje ukvarjati s športom. Veselje do fitnesa se ji je obrestovalo tudi v ljubezni. Njen mož Daniel Westling je bil namreč njen fitnes trener.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.