Magazin > VIP
340 ogledov

Jerca Zajc Šušteršič dosegla odličen rezultat

jerca zaj šušteršič Planet TV
Voditeljica dnevnoinformativne oddaje Danes na Planet TV Jerca Zajc Šušteršič je na 20. Ljubljanskem maratonu zasedla odlično 19. mesto.

Jerca je v cilj pritekla s časom 3 ure in 22 minut. Simpatična voditeljica se s tekom ukvarja 15 let. Temu športu se je odpovedala le v času porodniške. "Med lanskim maratonom sva s hčerko Glorijo, ki je bila takrat stara pet mesecev, opazovali tekače in kar imelo me je, da bi preskočila ograjo in z njimi tekla. Takrat sem počasi spet začela s tekom, za bolj intenzivne treninge pa je poskrbel biatlonski trener Uroš Velepec, ki mi je napisal tekaški program,“ je za Žurnal24 povedala televizijka.

Jerca pravi, da je letošnji maraton pretekla lažje, kot je pričakovala. "To je bila moja prva 42-kilometrska preizkušnja. Naslednji dan sem bila polna energije. V nogah sem čutila, da sem prejšnji dan nekaj delala, a sem mislila, da bom bolj utrujena. To pomeni, da so še rezerve.“

Te tudi potrebuje, saj ima velike maratonske ambicije. "Od svetovnih maratonov me zanima kakšen španski, morda Barcelona. Združila bi potovanje in tek. Najbolj znani maratoni pa me ne zanimajo, saj je tam preveč logistike. Na štartu čakaš več kot uro in pol,“ je za naš portal še razkrila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.