Magazin > VIP
112 ogledov

Jo je pokopala želja po selitvi v Pakistan?

princesa Diana Jemima Khan EPA
Konec avgusta bo minilo že 16 let, odkar je umrla princesa Diana, pred tem pa so se pojavile nove teorije o njeni smrti.

V tednih, ko je v ospredju rojstvo princa Georgea, mnogi mislijo tudi na princeso Diano, ki bi postala babica. Revija Vanity Fair ji je tako namenila septembrsko naslovnico, ob tem pa so spet sprožili ugibanja, kaj je bilo krivo za njeno tragično smrt.

Teorije zarote, da je umrla, ker se je spetljala z muslimanom, so se razvile, ko so jo začeli videvati z Dodijem Al Fayedom, a on, kot kaže, ni bil edini pripadnik islamske vere, ki jo je očaral. V reviji so se razpisali o zvezi s pakistanskim srčnim kirurgom Hasnatom Khanom, v katerega naj bi bila zaljubljena tik pred smrtjo. V zvezi naj bi bila od leta 1995 do 1997. Čeprav je bila v času smrti z Dodijem, ki je prav tako umrl v predoru v Parizu, njeni prijatelji pravijo, da je njeno srce pripadalo drugemu muslimanu. "Diana je bila noro zaljubljena v Hasnata, z njim se je hotela poročiti, čeprav bi to pomenilo, da bi živela v Pakistanu," je povedala Jemima Khan, nekdanja žena Hasnatovega bratranca, ki je postala Dianina bližnja prijateljica.

Razmišljala o poroki

Jemima je še razkrila, da jo je Diana dvakrat obiskala v Pakistanu, med obema obiskoma pa se je sestala tudi s Hasnatovo družino, s katero se je pogovarjala o morebitni poroki z zdravnikom. "Mene je spraševala o tem, kako sem se prilagodila življenju v Pakistanu, potrebovala je nasvete o pakistanskih moških in njihovi preteklosti."

A nazadnje naj bi bila prav Dianina preteklost kriva za krhanje razmerja, Hasnatu pa ni bila všeč ideja, da bi razmerje razkrila javnosti. "Hasnat je moški, ki zelo ceni zasebnost, poleg tega je zelo tradicionalen in konservativen. Sovražil je misel na to, da bi živel pod budnim očesom medijev," je še razkrila Jemima. Diana naj bi prav zato dva meseca pred smrtjo končala njuno razmerje, kar pa se je razvedelo šele pozneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.