Magazin > VIP
31 ogledov

Jodie Foster podpira lovce na nezemljane

Jodie Foster Žurnal24 main
Jodie Foster je darovala finančna sredstva kalifornijski organizaciji, ki se ukvarja z iskanjem zunajzemeljskih razumnih bitij.

Zvezdnica Jodie Foster je bila med darovalci, ki so pomagali oživiti delovanje na ključnem kalifornijskem inštitutu, ki išče zunajzemeljsko življenje. Inštitut SETI je moral namreč aprila zaradi zmanjšanega proračuna s strani države zaustaviti delovanje njihovih teleskopov, usmerjenih proti vesolju. Vendar jim je po javni kampanji na spletni strani uspelo od 2.557 donatorjev, med katerimi je bila tudi igralka, zbrati 223 tisoč dolarjev oziroma 155 tisoč evrov, kar je bilo celo več od njihovega cilja: 200 tisoč dolarjev.

Setin projekt ATA je "pripravljen in moramo ga vrniti k iskanju na novo odkritih planetarnih svetov po znake zunajzemeljskih razumnih bitij,“ je povedala Jodie ter dodala, da bi teleskopi "lahko spremenili znanstveno fantastiko v znanstveno dejstvo, vendar le če se aktivno preiskuje nebo.“

Znesek njene finančne podpore ni znan.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.