Magazin > VIP
2812 ogledov

Jure Košir razkril svoje strahove

Jure Košir Aleš-Rod
Za vodenje se je odločil, čeprav prizna, da se kot tekmovalec tega šova vendarle ne bi udeležil.

Letošnjo sezono adrenalinskega šova Exatlon vodi Jure Košir, ki z nestrpnostjo pričakuje delo voditelja, a se ob tem zaveda, da ne bo ravno lahko. Pred odhodom v Dominikansko republiko nam je povedal nekaj več o občutkih, družini ter med drugim tudi zaupal, zakaj se sam ne bi odločil za sodelovanje kot tekmovalec.

"V prvi vrsti sem se za sodelovanje v Exatlonu odločil zato, ker sem lansko leto videl, za kakšen šov gre in mi je po godu, ker ne gre za klasičen resničnostni šov, temveč gre navkljub vsemu za neko športno tekmovanje, kjer pridejo do izraza gibalne kvalitete in spretnost. Po drugi strani sem se za sodelovanje odločil, ker me voditeljski del zanima in se na neki način zadnje čase s tem tudi ukvarjam. S kamero sem bil skozi povezan, a v prav takšni 'solo' voditeljski vlogi še ne in me to zanima. Zame je to velika naloga in velik izziv."

In kaj je največji izziv, morda ločenost od družine? "Za vsakogar bi bil to velik izziv, saj je tukaj govora o veliki oddaljenosti, klimatske razmere so skrajno neugodne, saj je tam visoka vročina. Vsebine je pa tudi treba veliko pripraviti, zato nas čaka veliko dela. Glede družine imam to srečo, da otroci niso več majhni in so samostojni. Poleg tega bodo otroci in partnerka prišli tudi na obisk, dnevno bomo na vezi preko interneta, telefona ..." Pa bi se udeležil šova Exatlon kot tekmovalec? "Zdajle, pri teh letih!? Ne, ne, ne ... Prej prav gotovo, če se ne bi ukvarjal s smučanjem. Mislim, da je to odlična priložnost za nekega mladega človeka, če ga zanima šport, če je telesno dobro pripravljen in če se čuti pravega za to. To je lahko odlična izkušnja za življenje in tudi odlično izhodišče. Tudi medijsko ime si lahko tako ustvariš."

In česa ga je najbolj strah? "Mislim, da predvsem komentatorskega dela, ko bom moral komentirati nastope. To je nekaj novega zame. Bolj sem vajen, da so drugi komentirali mene. (smeh) Poskusil bom biti čim bolj sproščen, kot bi s prijatelji gledal in poleg komentiral. Skušal bom pričarati čim boljše vzdušje iz Dominikanske republike v Slovenijo."
 

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 07:20 07.september 2022.

    Marš nategun!!!