Magazin > VIP
45 ogledov

K Andreju le z rezervacijo

Scena 03.06.13, Andrej Murko, foto: Pro Plus Pro Plus
Pred dvema tednoma je Andrej Murko odprl svojo gostilno, s katero je izjemno zadovoljen. Pohvale dežujejo z vseh strani, obvezne so rezervacije.

"Zelo sem vesel, da smo takole začeli. Sprejemamo rezervacije, ob nedeljah v času kosila so obvezne. Sicer je polno tudi med tednom. Pripravljamo preprosto domačo hrano, ki je okusna. Največ zanimanja je za svinjsko pečenko in domačo polento," pravi Andrej Murko, ki je svojo novo gostilno odprl v začetku oktobra.

Nazaj dobil krajane Kokrice

Ime gostilne Gostilna Lakner je ostalo enako kot vsa desetletja do zdaj, "ker jo vsi poznajo in je lastnik hiše še vedno živ," pravi Murko, ki je trenutno polno zaposlen, tako da nima niti enega prostega dneva na teden. V gostilni dela tudi kot natakar, saj rad poklepeta z gosti. "Gostje so navdušeni nad novo podobo gostilne. Sploh starejši. Spet sem nazaj dobil krajane iz Kokrice, vsi so zelo navdušeni. Med gosti so bili tudi 60- in 70-letniki, ki so bili v tej gostilni že kot otroci. Pravijo, da je zanimivo, da sem se odločil za tak način in da je vse skupaj izvrstno."

Začeli s preverjeno hrano, nadaljujejo s specialitetami

S čim vse pa bodo še presenetili? Murko pravi, da so začeli (v gostilni med drugim delata še njegov brat in dekle) s klasično ponudbo. "Pozneje, ko bomo vedeli, kako bo šlo na mesečni osnovi, bomo ponujali specialitete, kot so na primer svinjski parklji in goveji rep, narejeni po domače. Teh jedi v drugih restavracijah večinoma ni.“

Gostje nadoknadijo zamujeno

Veseli ga tudi dejstvo, da v gostilno pridejo gostje, ki jim ni uspelo priti v gostilno v Medvodah, kjer je Murko kot šef delal, potem ko je zmagal v šovu Gostilna išče šefa. Tudi sicer ga večina gostov prepozna.

A sam je še vedno skromen in pravi: "Gostilni je treba dati dušo, čez čas pa bo tista prava.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.