Magazin > VIP
6273 ogledov

Kaj je njihov recept za dolgo zvezo?

Med znanimi Slovenci je kar nekaj parov, ki so skupaj vrsto let. Povprašali smo jih, v čem je skrivnost njihovega dolgoletnega razmerja.

Zoran Predin Barbara Predin | Avtor: Mediaspeed.net Mediaspeed.net

Zoran Predin in Barbara Lapajne Predin (skupaj 25 let)

"Pravega recepta ni. To je v bistvu zelo preprosto – moraš se obnašati tako, kot čutiš. Moraš znati poslušati, kaj ti partner govori, moraš znati brez strahu povedati svoje želje, ko poslušaš njegove, pa moraš imeti malo domišljije in narediti vedno nekaj po svoje. Nekaj, kar je potem samo vajino," nam je razkril pevec, ki je s svojo soprogo Barbaro Lapajne Predin skupaj četrt stoletja. "Znava se močno prepirati, potem pa pobotati. Barbara je kadarkoli, ko je huda in jezna, strašno seksi," je v smehu povedal večni zaljubljenec.

Kaj jima pomeni praznik valentinovo? Predin je pred dvajsetimi leti začel tradicionalne koncerte za zaljubljene in tudi letos ga je imel v Cankarjevem domu. "Po navadi sva te dneve preživela skupaj na mojem koncertu. Jaz valentinovo jemljem drugače. To za naju ni kičast praznik z raznimi bombonjerami, srčki in temi oslarijami; biti zaljubljen pomeni, da si aktiven, živ, da si poln energije. Takšna vrsta ljubezni in zaljubljenosti je tista prava, ki žene ljudi naprej," je dodal.

Nuša Derenda | Avtor: mediaspeed mediaspeed


Nuša Derenda in Frenk Derenda (poročena 18 let)
"To je odvisno, kdo od koga kaj pričakuje. Mi ne damo veliko na takšne praznike, ampak se čez leto pokaže naklonjenost in kakšno presenečenje, pa je še lepše," je povedala pevka Nuša Derenda, ki je s svojim soprogom Frenkom poročena 18 let, poznata pa se veliko več let. In kaj ohranja njun zakon tak, kakršen je? "Prava mera vsega – ljubezni in spoštovanja. Ni lahko, v življenju se zgodi marsikaj. Tudi pri odraščanju otrok je potrebna prava mera potrpežljivosti, komunikacije in kompromisov," je še dejala in v smehu dodala, da so dolgotrajne zveze zelo redke.

Rebeka Dremelj s fantom | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Rebeka Dremelj Škaler in Sandi Škaler (skupaj 14 let)
"Hmm, zanimivo vprašanje. Nanj ne znam popolnoma odgovoriti. Vsekakor veliko zaupanja, sprejemanje kompromisov, veliko kompromisov in najpomembnejše ljubezen. V vsaki zvezi so vzponi in padci, ampak če se znaš ustaviti in poiskati tudi svoje napake, ne pa jih iskati samo pri partnerju, si več kot polovico že naredil," je povedala priljubljena pevka, ki je dodala, da je s svojim dragim skupaj 14 let, in se pošalila, da je že čas, da ga zamenja.

Tanja Ribič, Đuro Branko Đurič | Avtor: mediaspeed mediaspeed


Tanja Ribič in Branko Đurić Đuro (skupaj 18 let)
"Ljubezen sva si izpovedala 1. 3. 1993, ko ni bilo še nikakršnih možnosti, da bi bila par. Sledili sta dve leti težke agonije, da so se stvari postavile na svoja mesta. Če bi že takrat obstajali rumeni mediji, se stvari verjetno ne bi rešile in bi nama zagotovo uničili življenje, tako kot so ga verjetno marsikomu v današnjih časih. Hudo je bilo. Verjemite, ljubezen je lahko smrtonosna. Spraševala sem se, s čim sem si prislužila toliko trpljenja. Vse do konca leta 1995, ko se je za naju začelo valentinovo. Verjetno so bili tisto krediti za danes," nam je svoj recept zaupala igralka.

Nina Ivanič in mož Matjaž  | Avtor: Mediaspeed.net Mediaspeed.net

Nina Ivanič in Matjaž Rep (skupaj 15 let)
"V odnosu nisi sam, ampak sta dva. Potrebnega je veliko prilagajanja, razumevanja in potrpljenja, predvsem pa ne smeš spreminjati človeka. Vzeti ga je treba takšnega, kot je, če te seveda določene stvari ne motijo preveč. Zveza je odnos dveh ljudi, kjer ti nisi več na prvem mestu, temveč partner ali partnerica. Ko si v nekem odnosu, je treba velikokrat dati prednost drugemu, ker se sicer pojavijo nesoglasja,“ pa je povedala igralka Nina Ivanič.

Zvezdana Mlakar in Zoran Klemenc | Avtor: Mediaspeed.net Mediaspeed.net

Zvezdana Mlakar in Zoran Klemenc (poročena 22 let)
"Zadnjič sem gledala neki film, ko je nekdo razlagal, da je dolga zveza nekaj najbolj zapletenega in se ne da pojasniti. S tem se strinjam. To je tek na dolge proge, predvsem pa odločitev. In vedno bolj se mi zdi, da je to lahko možno, če govorimo o srečnem zakonu, da se dva posameznika dotakneta znane resnice, da je v osnovi treba najprej imeti rad sebe. Če sebe nimaš rad, ne moreš nikogar imeti zares rad. Največja zmota je, da mislimo, da moramo dobiti ljubezen od drugih. Ideja, da vam mora nekdo ves čas dokazovati ljubezen, da bi vedeli, da ste vredni ljubezni, in jo nekomu vrnili, je največja zmota v človeškem življenju. Če imaš v sebi dovolj ljubezni do sebe, imaš nekoga res lahko rad in ga sprejmeš takšnega, kot je. Pridejo trenutki, ko z možem s solzami v očeh ugotavljava, da sva imela neskončno srečo, da sva se spoznala,“ razmišlja igralka Zvezdana Mlakar.

Nataša Tič Ralijan, igralka in soprog Gašper Tič | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Nataša Tič Ralijan in Gašper Tič (poročena 18 let)
"Bodi to, kar si. Ampak to ni razlog za dolgotrajno zvezo, to je najbolj bistveno. In biti sebi zvest. Za zvezo pa se lahko odločiš tako, da si zvest zvezi ali sebi, oboje pa ne gre. V mojem primeru gre za bodi zvest sebi," je v smehu povedala igralka Nataša Tič Ralijan, ki je s svojim soprogom Gašperjem Tičem skupaj dve desetletji.

Irena Kogoj – Regina in Aleksander Kogoj | Avtor: Mediaspeed.net Mediaspeed.net

Irena Kogoj - Regina in Aleksander Kogoj (poročena 18 let)
"Veliko vztrajnosti, prilagajanja, predvsem pa sprejemanja partnerja takšnega, kot je. Definitivno pa brez truda, da bi ga kakorkoli spreminjala. Če imaš nekoga rad, ga imaš rad z vsemi čuti in  značilnostmi. To je treba vzeti v zakup,“ je povedala pevka in dodala, da valentinovo z možem praznujeta, kar je "še en razlog, da ga žuramo in popestrimo dneve".

Saša Lendero in Miha Hercog | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv





Saša Lendero in Miha Hercog (v zvezi 12 let)
"To, da preživiš kakšno krizo in da v tem času, ko jo imaš, zaupaš svojim čustvom, saj lahko ugotoviš, da je ta zveza zate ena velika vrednota. Od takrat se zelo trudiš za odnos." Predvidevamo, da je imela priljubljena pevka s tem v mislih krizo, ki je pred dobrimi tremi leti zamajala razmerje z Mihom. A parček se je pobral in sta danes, po 12 letih zveze, še vedno močno zaljubljena. "Zveza je lahko iz leta v leto lepša, če delaš na njej," je dodala Saša.

Jože Potrebuješ in žena Andreja | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Jože in Andreja Potrebuješ (poročena 15 let)
"Zdi se mi prav, da si ljudje že na začetku priznamo, da imamo vsi slabe in dobre dneve. Mislim, da je pomembno, da si med sabo ne zapletamo življenja, da si partnerji med seboj pomagajo, če pa ne morejo, naj se potrudijo biti vsaj tiho. Seveda morata biti prisotna tudi spoštovanje do partnerja in spoštovanje do tistega, s čemer se partner ukvarja. Tudi ti moraš nekaj čutiti do tistega, za kar živi tvoj partner," nam je svoj recept za dolg zakon zaupal frontman skupine Čuki in dodal: "Veliko mi pomeni, da Andreja podpira vse moje projekte in živi zanje tako kot jaz. Seveda pa tudi jaz živim za njene."

Boštjan in Lara Romih | Avtor: Mediaspeed.net Mediaspeed.net

Boštjan in Lara Romih (skupaj 10 let)
"Ravno prav dni v otroški družbi in ravno prav dni brez otroške družbe. To je moj recept za dolgoletno zvezo. Zdi se mi tudi bistveno, da partnerja zelo rada preživljata čas skupaj in da si redno vzameta trenutke samo v dvoje," nam je povedal priljubljeni radijski voditelj in razkril, da mu majhne pozornosti ne pomenijo prav veliko in jih tudi ne pogreša.

Komentarjev 1
  • malonaokoli 09:29 11.april 2016.

    oh joj in to je za vas dolga doba ? zakaj niste pisali in slikali tistih ki so skupaj 50 let, 60 let ? v statistiki piše da je največ ločitev med 7-22 let zakona, ko pride do rutine.