Magazin > VIP
2081 ogledov

Kaj se je zgodilo s skupino Zaklonišče prepeva?

Zaklonišče prepeva Faccebook
Čeprav trenutno niso aktivni, glasbenim odrom vendarle niso dokončno pomahali v slovo.

Fantje iz skupine Zaklonišče prepeva so svoj prvi krstni nastop doživeli meseca maja leta 1994, ko so nastopili na prvem, sedaj že tradicionalnem Vičstock glasbenem festivalu, ki ga organizirajo dijaki Gimnazije Vič. Od takrat dalje so snemali in nastopali kar 25 let, ko so se pred tremi leti nepričakovano umaknili in kar nekako poniknili. Pevec skupine Vanja Alič nam je prijazno pojasnil, zakaj je prišlo do tega.

"Pred tremi leti smo se vsega skupaj nekako malo nasičili. Po 25 letih stalnega nastopanja smo se naveličali, ni bilo več nekih novih izzivov. Lepo se je bilo dobiti na vaji in v studiu, a nastopi so nekaj drugega. Vožnje, nastopanje ter nato v jutranjih urah pospravljanje in nošenje glasbene opreme ... Ni več šlo. Če nisi profesionalec, temveč pol profesionalec, kot smo bili mi, je poleg samega nastopa tudi vse ostalo na tvojih plečih. Vsi smo imeli službe, dobili smo otroke in potem se ne moreš več sto procentno posvečati glasbi. Skupek vsega tega je bilo, da smo se odločili, da gremo v hibernacijo. Zdaj se raje dobimo brez instrumentov. Nismo rekli, da ne bomo več igrali, če bo klic odra dovolj močan, se morda vrnemo."

Skupno so fantje izdali šest albumov in kot krono dodali še enega, Bolje ne bo nikoli, ki je poleg CD plošče z njihovimi največjimi hiti vseboval še DVD z njihovimi videospoti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.