Magazin > VIP
15204 ogledov

Kaj sedaj počneta Diana in Simon iz Dua Platin?

duo platin Mediaspeed
Duo Platin je Slovenijo na Eurosongu zastopal leta 2004, in sicer s pesmijo Stay Forever.

Diana in Simon Gomilšek, nekdanji Duo Platin, se na domači sceni ne pojavljata veliko, kar pa ne pomeni, da glasbenika počivata. Ravno nasprotno. Zakonca imata več kot dovolj dela, a le v tujini.

"V Sloveniji ni večjih prireditev. Poleg tega je organizacija drugačna kot v tujini. Tukaj se vse planira na kratki rok, mi pa stvari planiramo za leto in pol vnaprej, tako da smo pogostokrat že zasedeni, ko nas nekdo povabi k sodelovanju. Naša skupina se v tujini dogovarja že za nastope za jesen/zima 2019 in tudi za 2020. Pri nas je trg bolj zaprt, stvari delujejo bolj po principu kdo koga pozna in kdo je komu kaj dolžan. Pa tudi iz rumenih medijev sva se umaknila. Če nisi človek za to, ti te svari ne ustrezajo,“ je Simon povedal za Žurnal24 in dodal, da s skupino Smash, katere gonilna sila sta, veliko nastopata v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Češkem.

Ni jima žal, da sta šla na Evrovizijo

Par je Slovenijo zastopal na Evroviziji leta 2004. V finale se nista prebila. "To je bilo prvo leto, ko so uvedli polfinale. Takrat se še ni vedelo, kako je treba lobirati. To je zelo povezano z rezultatom. Morda res nisva bila na to pripravljena. Hotela sva le peti. Če bi to še enkrat izkusil, bi se verjetno drugače obnašal, želje po tem pa nimava. Ni nama žal, da sva nastopila. Na ta račun se po Evropi še vedno odlično prodajava. Pri nas, če nisi zmagovalec ali se dovolj visoko uvrstil, nastop ne pomeni nič, zunaj pa vedo, da si moral nekaj pokazati, da si prišel do tja. Organizatorjem res velikih prireditev v tujini je v čast, če lahko najavijo udeleženca Eurosonga,“ pravi Simon, ki nam je še zaupal recept za srečen zakon. Z Diano sta namreč že 20 let par. "Skupaj sva 24 ur na dan in funkcionirava odlično. Pomembno je, da si vse poveš in da se veliko pogovarjaš,“ je povedal Simon in dodal, da se tudi v prostem času veliko pogovarjata o poslu. "Delava skupaj, na turneji sva skupaj, na dopust greva sama, da se umakneva iz vrveža in tam debatirava tudi o tem, kako bi zadeve izboljšala, in o novih projektih.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.