Magazin > VIP
21 ogledov

Kaj tiči za princeskinim imenom?

Kate Middleton Profimedias
Z imenom Charlotte Elizabeth Diana se Kate in William nista poklonila le kraljevi družini.

Vojvoda in vojvodinja Cambridgea sta svojo hčerko, ki se je rodila v soboto, poimenovala Charlotte Elizabeth Diana in se s tem poklonila tako kraljevi tradiciji kot tudi vsem pomembnim ženskam v svojem življenju.

Z imenom Diana je William poskrbel, da prihodnja generacija ne bo pozabila na njegovo pokojno mamo, princeso Diano. Malčica, katere uradni naziv je princesa Cambridgea, je ime Elizabeth dobila po svoji prababici, kraljici Elizabeti II., ki je sicer še ni spoznala. Veliko snidenje naj bi se zgodilo danes. Elizabeth pa je tudi Katino drugo ime, tako kot tudi drugo ime njene mame Carole in babice.

Ime Charlotte, ki je na stavnicah kotiralo najvišje, pa ima tako v Williamovi kot tudi v Katini družini dolgo tradicijo. Gre za poklon princu Charlesu, ki je večkrat na glas povedal, da si želi vnukinje, in kraljici Charlotte ženi Georgea III., ki mu je rodila 15 otrok. Njeni vnukinji, princesi valižanski, je bilo prav tako ime Charlotte, rodila pa se je 2. maja, tako kot nova članica britanskega dvora. Umrla je v starosti 22 let, in sicer med porodom. Bila je edini otrok kralja Georgea IV.

To pa še ni vse. Kate se je spomnila tudi na svojo sestro Pippo, katere drugo ime je Charlotte. Dobila ga je po svoji prapraprababici Charlotte Ablett.

Nad imenom je navdušen brat pokojne lady Diane, ki ima hčer, ki ji je ime Charlotte Diana.

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 09:33 05.maj 2015.

    "Ime Charlotte, ki je na stavnicah koketiralo najvišje"Haha, spet nova pogruntavščina iz vaših logov. A imate res same nepismene novinarje?Misim, da je ime KOTIRALO in ne koketiralo :)))))