Magazin > VIP
256 ogledov

Kako je v koži slavnih staršev?

Otroški bazar Polona Požgan Štorman, Marko Potrč, Manica Janežič Ambrožič, Valen
1/8
Žurnal24 main
Na Otroškem bazarju, ki se te dni odvija na Gospodarskem razstavišču, so danes dogajanje popestrili slavni starši, ki so nam zaupali, kakšna je starševska vloga na očeh javnosti.

Polona Požgan Štorman, Marko Potrč, Manica Janežič Ambrožič in Valentina Smej Novak so danes obiskali Otroški bazar in obiskovalcem razkrili, kako usklajujejo medijsko kariero s starševskimi obveznostmi.

 

O šoli ...

Ker imata radijska voditelja Marko in Polona še majhna otroka, sta se sprva najbolj razgovorili televizijska voditeljica Manica in lastnica knjigarn Vale-Novak Valentina, ki imata že šoloobvezne otroke.

 

Utrinke pogovora s slavnimi starši si oglejte v zavihku Galerija.

Valentina pravi, da ne čuti nobenih privilegijev zaradi svojega medijskega statusa, saj učitelji vse starše obravnavajo enako. "Zelo so nevtralni in ne delajo nobenih razlik, korektni so do vseh."

Manica pa ima drugačne izkušnje. Pravi, da ti to lahko tako koristi kot škoduje, največkrat pa ima občutek, da učitelji ne razumejo njenega dela, ki se zavleče do večernih ur. "Šola je zelo neprilagojena našemu stilu življenja. Sina ne vidim do devete ure zvečer, in če mi takrat pove, da mora naslednji dan v šolo prinesti neko potrebščino, je pač ne morem kupiti."

 

O vzgoji ...

Marko pa ima drugačne težave. "Nedavno smo se skupaj odpravili na kosilo, a je bil Tilen ves čas tako nemiren in vesel, da smo potrebovali skoraj dve uri, da smo pojedli," je povedal Marko in dodal, da pri vzgoji svojega sina ne sledi nobeni metodi. "Delam čisto po občutku, saj je vsak otrok unikaten."

 

Z njim se strinja tudi Valentina, ki pa knjig o vzgoji noče brati, čeprav vodi knjigarno. "Branje o tem mi vzbuja slabo vest, saj potem mislim, da delam vse narobe." Za razliko od nje pa Polona rada prebere kakšen nasvet. "Zdi se mi dobro kaj prebrati, saj ti daje smernice."

O medijski izpostavljenosti ...

A zdi se, da več težav kot vzgoja in šola povzroča medijska izpostavljenost njihovih otrok. Manica pravi, da svojih otrok ni pametno kazati v javnosti, pa čeprav je to že storila. "Svojega sina sem pokazala javnosti, hčerke pa ne. In zdaj je ljubosumna, ker je sin bil na naslovnici, ona pa ne."

 

Istega mnenja je tudi Marko, ki svojega Tilna že od samega začetka skriva pred mediji. To pa zna na plano priklicati nadležne paparace, s katerimi ima Marko že kar nekaj izkušenj.

 

"Včasih to postane že malo absurdno. Spomnim se namreč, ko sem šel po Lili v porodnišnico, sem za nekim avtomobilom videl paparaca ležati na tleh, in to pozimi. Pa saj nisem Tom Cruise!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.