Magazin > VIP
50 ogledov

Kako scientologija rekrutira Cruisove ženske

Katie Holmes, Tom Cruise FameFlynet
Katie Holmes ni bila prva izbranka Toma Cruisa, ki jo je scientologija "oblikovala" po svojih načelih.

Ameriška revija Vanity Fair poroča o tem, da je scientološka cerkev tista, ki Tomu Cruisu izbira partnerice, nazadnje so tako storili s Katie Holmes. Naloga najti novo Tomovo ženo je pripadla soprogi scientološkega vodje, Shelly Miscavige. Ta je kandidatke iskala s pomočjo avdicije; potencialnim izbrankam so dejali, da so na avdiciji za film, med drugim pa so jih spraševali tudi, kaj si mislijo o Tomu Cruisu.

Pred nekaj leti je na avdiciji "zmagala" iranska igralka in pripadnica scientologije, Nazanin Boniadi. S Tomom se je videvala od novembra 2004 do januarja 2005, pred tem pa je morala podpisati več pogodb o zaupnosti. A zveza se ni obnesla zaradi Toma, ki je dejal, da Nazanin ni pripravljena in dorasla nalogi, rekel ji je celo, da dobi več ljubezni od statistke kot od nje. Boniadijeva je morala po tem dnevno obiskovati dve- do triurne terapije, da se je očistila negativnih misli o Tomu. "Bila je popolnoma odrezana od sveta. Njen edini vir denarja je bila kreditna kartica, ki je bila izdana na ime Tomovega podjetja," so zapisali v Vanity Fairu. Aprila 2005 je nastopil čas Katie Holmes, ki naj bi s Tomom začela hoditi na podoben način. K sreči je njen oče odvetnik, ki je dobro preučil predporočno pogodbo, ena njegovih glavnih skrbi pa je bila prav to, da bi Katie obvaroval pred scientologijo.

Tiskovni predstavniki scientološke cerkve pisanje revije seveda zanikajo in pravijo, da so te zgodbice reviji prodali nekdanji nezadovoljni člani. Zanimivo pa je, da je Shelly, ki naj bi skrbela za Tomove izbranke, že od leta 2007 pogrešana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.