Magazin > VIP
382 ogledov

Kakšna je razlika med novimi in starimi revijami?

Vklop in Stop zurnal24.si
Najbrž ste opazili, da so se na trgu pojavile nove revije ki spominjajo na stare. Iz primerjave je razvidno, da skupina Krater več pozornosti kot starim, uveljavljenim, posveča novim revijam.

Kot je znano, je Bojan Požar novi lastnik blagovnih znamk nekdanjega podjetja Delo revije. Njegovo podjetje Lanaka Media je od NKBM namreč kupilo 44 blagovnih znamk, med drugim tudi Lady, Jano, Stop in Obraze. Požar pa z nakupom blagovnih znamk ni dobil arhiva, tipografije in baze naročnikov. Te pripadajo družbi Media24, prej imenovana Krater Media, saj so to kupili iz stečaja. Za vas smo primerjali revije Zvezde in Lady ter Vklop in Stop. Zaenkrat vse revije, tako tiste s starimi imeni, kot te z novimi izdaja Krater Media, septembra pa bo stare pod okrilje prevzel Požar.

"V medijski hiši Salomon, skupina Media24, bomo prenehali izdajati revije Lady, Jana, Stop, Obrazi, Anja, Naša žena, Lepa in zdrava, Eva, Kih, Pri nas doma, Rože in vrt, Smrklja in Moj mikro. Vendar pa so se naša uredništva in vsi ustvarjalci revij iz naše hiše odločili, da bomo pripravili najboljše revije doslej, ki bodo še naprej zadovoljile vaše bralne navade, vas zabavale, razvedrile, informirale, učile in vas razvajale. Poiščite svoje stare znance z novimi imeni od 23. junija dalje na prodajnih mestih. Zvezde, Zarja, Vklop, Avenija, Maja, Ženska, Bodi zdrava, Fatalna, Kajveš, Dom2, Zeleni raj, TOP! Za najstnike in Ugankomat,“ so sporočili z Media24. V uvodniku se je uredništvo Obrazov spomnilo dneva, ko so izvedeli, da so jih spet prodali. "Prodali so nas nekomu, čigar letni dobiček podjetja ne zagotavlja takega poguma banke, da bi mu lahko posodila potrebne milijone evrov, ki jih je namenil za nakup 44 blagovnih znamk. Vsi mi, ki hodimo po svetu naokoli kot navadni smrtniki, brez lovk, segajočih do vrha političnih elit, tega denarja nikoli ne bi videli. /.../ A pravila za vse niso enaka. /.../ A se ne damo,“ so zapisali in sporočili, da bodo ustvarjali še naprej, a pod novim imenom Avenija.

Lady in Zvezde | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Nove revije delajo bolje, starim zbijajo ugled

Revija Vklop je »nova različica« revije Stop. Na prvi pogled, sta si naslovnici zelo podobni. Obe imata rdečo pasico zgoraj, kjer je izpostavljen eden od člankov iz revije. Stari Stop je 90 centov dražji od novega Vklopa, ki ima očitno lepše barve na naslovnici. Kar se tiče vsebine, ima Vklop 23 strani člankov in spored za en teden, Stop pa 21 strani vsebine in spored. Vklop je v celoti 7 strani daljši od Stopa. Obe revij imata na naslovnici obraz, s katerim so naredili intervju. Vklop na naslovnici gosti hrvaško pevko Josipo Lisac, Stop voditelja Davida Urankarja. V reviji Vklop smo našteli kar devet avtorjev, med tem ko smo jih v reviji Stop zasledili le štiri.

Revija Lady pa je dobila novo različico revijo Zvezde. Tu smo opazili, da je papir pri reviji Zvezde veliko bolj kvaliteten in kompakten, z dodatkom sijaja. Lady tako kot Stop ostaja skromna pri intenzivnosti barv na naslovnici. Kar se tiče zgodb, imajo Zvezde glavno zgodbo v središču Denisa Avdiča, s katerim so naredili intervju, Lady pa je najbolj izpostavila plesalko Niko Kljun. Zgodba o Niki je napisana na podlagi videa, ki ga je plesalka objavila na Facebook profilu. Kar se tiče vsebine imajo Zvezde več poudarka na slovenskih estradnikih kot Lady, poleg tega pa je nova revija 20 strani daljša od stare. Zvezde so »podedovale« rubriko Braneta Kastelica in rubriko Pisma Magdaleni. Tudi tu smo opazili, da je revijo Zvezde ustvarjalo več ljudi, kar enajst, kot revijo Lady, kjer smo zasledili šest podpisov. Je pa res, da se nekateri podpisi avtorjev pojavljajo tako v eni kot tudi v drugi reviji.

Komentarjev 2
  • jkl 16:26 26.junij 2015.

    Pravilno, da so te revije prodane Požaru, ker to da so v teh revijah hvalili ostale medije, ki so v isti skupini (Media24) je preseglo vse meje dobrega okusa. Vsak teden smo lahko brali kako so ustvarjalci Radia Aktual face ...prikaži več in ne vem kaj še vse. Prav posiljujejo nas s tem Aktualom in njihovimi "čudovitimi" voditelji. In to, da revija Stop, ki je (zaenkrat) še del tega "imperija" organizira Viktorje in enega podeli enoti, ki je prav tako del njihove skupine (Radio Aktual) je sramota brez primere.

  • zic 13:25 26.junij 2015.

    pravjo, da je razlika taka, da v Lady bi bila slovenka leta Violeta Tomič, v Zvezdah pa eva Irgl!?