Magazin > VIP
15699 ogledov

Kam bo šlo pol milijarde evrov premoženja kraljice Elizabete?

kraljica elizabeta ii Instagram
Bosta zaradi tega močno prikrajšana princ Andrew ter Harry s soprogo?

Leta 1992, ko so se Britanci razjezili in se postavili kraljevski družini po robu z očitki, da jih ne mislijo več vzdrževati, se je kraljica Elizabeta ll odločila, da bo plače izplačevala iz lastnega žepa. Kasneje se je začelo špekulirati, kam bo šel ves kraljičin denar po njeni smrti in koliko pravzaprav ima kraljica pod palcem.

Premoženja naj bi bilo za približno pol milijarde evrov, večinoma v nepremičninah. Samo posestvo Sandringham in grad Balmoral naj bi bila vredna preko 200 milijonov evrov. Visok vir dohodkov za kraljičino družino je tudi oddaja lancasterskega vojvodstva, posestva, ki kraljevi družini poleg ostalih nepremičnin letno primakne skoraj 30 milijonov evrov.

Po tem, ko je princ Andrew ostal brez uradnega naziva kraljeve visokosti ter sta se princ Harry in njegova žena Meghan Merkle oddaljila in izstopila iz ožjega družinskega kroga, se je kraljeva družina zmanjšala, s tem pa se je povečal delež podedovanega premoženja za preostale ožje člane kraljičine družine. Ob kraljičini smrti si lahko tako velik doprinos obetajo predvsem: kraljičin sin princ Charles in njegova žena Camilla, princ Edward z ženo Sophie, vnuk William in žena Kate Middleton, sestra Ana in bratranec Richard z ženo Birgitte.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.