Magazin > VIP
27062 ogledov

Kam je poniknila naša pevka Lara Baruca?

Lara Baruca osebni arhiv
Lara Baruca se je po uspešni glasbeni karieri odločila za malce bolj poslovne vode, a je z glasbo vseskozi močno povezana ter se nastopom ni odrekla.

Ko se je pred skoraj četrt stoletja Lara Baruca na Emi predstavila s skladbo Ti si se bal, jo je nastop dobesedno čez noč izstrelil v sam vrh slovenske glasbene scene. Pesem, ki jo je odpela na Emi leta 1999 sta zanjo pripravila Drago Mislej - Mef in Danilo Kocjančič, znameniti dvojec, ki se je podpisal pod številne hite predvsem primorskih glasbenikov.

"Pred tem sem izdala že album Hudič izgublja moč, v sodelovanju s primorskimi rokerji, ki so predhodno sodelovali tudi z Dejo Mušič." Leta 1999 je nastopila s skladbo Sonce in luna še na novi sceni v sklopu festivala Melodije morja in sonca, kasneje posnela še štiri albume, nato pa kar nekako poniknila. "Ja, do leta 2007 sem kar veliko nastopala, nato sem se posvetila študiju in leta 2011 odšla za dve leti na študij v Milano." Po uspešnem zaključku študija managementa uprizoritvenih dejavnosti se je Lara vrnila v Slovenijo in začela uspešno poslovno kariero. "Trije partnerji, eden je iz Švice, drugi iz Italije, smo ustanovili Epops music." V času zaprtja so imeli srečo, saj njihov posel ni utrpel izgube. "Glede na to, da je naša dejavnost vezana bolj na založništvo, predvajanja na radijskih postajah ter studijsko delo, smo res imeli kar srečo."

A z glasbenimi nastopi na odrih vseeno ni zaključila. "Občasno še nastopim, a je nastopov na odrih manj kot pred leti. Več časa namenim pisanju besedil, tako zase kot tudi za druge glasbenike." Leta 2009 je izšel album X, ki je obeležil deseto obletnico Larinega delovanja. V petek (26.8.) bo Lara nastopila v Piranu s prijateljico Aniko Horvat, ki bo imela koncert ob svoji dvajseti obletnici delovanja z Big Bandom. "Z Aniko bova po dolgem času ponovno skupaj stali na odru in tega se resnično veselim. Skupaj bova odpeli odo sreči Enkrat se zgodi, ki jo je iz angleške For once in my life leta 2014 prepesnil Dušan Velkaverh." Tudi sicer je Lara v zadnjem času, po tem, ko se je pred leti iz Obale preselila na Notranjsko, veliko na Obali. "Za novembra pripravljamo veliko praznovanje, saj letos skupina mojega očeta in strica, Platana, praznuje 50 let delovanja. Ob tem res posebnem prazniku pripravljamo 5. novembra veliki koncert na Bonifiki v Kopru."

Lara Baruca | Avtor: osebni arhiv osebni arhiv

Prosti čas simpatična Lara najraje preživlja v naravi, pred leti pa je odkrila tudi prav posebno povezanost. "V prostem času rada zahajam v naravo, občasno se sprostim z jogo, s partnerjem se odpraviva na pot, ki včasih tudi nima ravno določenega cilja, pozimi se rada spustim po zasneženih strminah, občasno rada obiščem tudi fitnes... V zadnjem desetletju sem odkrila prav posebno povezavo s konji, ki sem jih vzljubila. To so res prav posebna bitja." A čeprav je za njo tudi nekaj ur jahanja, z nasmeškom pove, da je jahanje vseeno raje opustila, saj meni, da to ni ravno zanjo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.