Magazin > VIP
43 ogledov

Kardashianovi izkoriščali delavce?

Kardashian Flynet
Organizacije za človekove pravice preiskujejo kitajskega proizvajalca oblačil Bebe, ki je nekoč delal za družino Kardashian. Ta naj bi namreč delavcem za kos oblačila plačal le sramotnih 8 centov.

Več članov organizacije za človekove pravice se je izdajalo za študente in dva meseca delalo za Bebe, ta pa je leta 2010 za Kardashianove, ki imajo lastno linijo oblačil in modni dodatkov, izdeloval nakit, oblačila in torbice. Ugotovili so, da je moral en delavec na dan zlikati med 270 in 400 kosov oblačil. Na dan so tako v povprečju zaslužili približno 21 dolarjev (16 evrov). Njihov delavnik je trajal 12 ur, delali pa so šest dni v tednu. Veliko delavcev je moralo delati še več nadur, da so lahko preživeli. Nadure seveda niso bile dodatno plačane.

Kardashianovi, ki so lani zaslužili 65 milijonov dolarjev (50 milijonov evrov), obtožbe zavračajo z besedami, da so sodelovali s proizvajalcem, ki ni kršil zakona ali človekovih pravic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.