Magazin > VIP
24 ogledov

Kate in Jane Austen sorodnici

Kate Middleton, JAne Austen Reuters/YouTube
Vojvodinja Catherine je po novih ugotovitvah v daljnem sorodu s slavno pisateljico Jane Austen.

Kate Middleton je po ugotovitvah spletne strani Ancestry v sorodu z Jane Austen, avtorico Prevzetnosti in pristranosti ter drugih znanih romanov, ki je umrla leta 1817 pri starosti 42 let. Njun skupni prednik je Henry Percy, grof northumberlandski, ki je živel v prvi polovici 15. stoletja. Henry je Katin 16. pradedek in Janin 10. pradedek. Tako sta ti dve slavni osebi daljni sorodnici.

"Zelo razburljivo je, da smo ugotovili povezavo med cambriško vojvodinjo in Jane Austen, glede na to, da je Catherine moderna junakinja Austenove dekle srednjega razreda se poroči z bodočim angleškim kraljem," pravi Anastasia Harman, glavna družinska zgodovinarka spletne strani. "Jane Austen je pisala o srečnem življenju do konca svojih dni, vendar je videti, da je Catherine našla resničnega junaka, s katerim bo preživela življenje."

Slavna pisateljica pa ni edini znani Katin prednik. Njena daljna sorodnica je tudi hollywoodska igralka in voditeljica Ellen DeGeneres. Ko je ta februarja izvedela, da sta v sorodu, se je pošalila: "Zdaj pa bom zagotovo povabljena na poroko."

Komentarjev 1
  • ZasekaMož 14:59 30.junij 2011.

    Kate in krompir sta tudi v sorodu. Evolucija pa to...Potem ko vam zmanjka tračev, lahko še o tem kaj napišete. :D