Magazin > VIP
11 ogledov

Kate in Will sta potrdila

princ George
1/5
Profimedias
Z britanskega dvora prihaja potrditev novice, ki se je v zadnjih nekaj mesecih napovedovala.

Princ William in soproga Kate pričakujeta drugega otroka, so potrdili na britanskem dvoru. V izjavi so zapisali, da so tako kraljica kot ostali člani obeh družin nad novico navdušeni. 

Novico je par, tako kot prvič, objavil prej, kot sta si to želela. Kate je še v prvem trimesečju, a sta ocenila, da jima vesele novice ne bo uspelo dolgo skrivati. Razlog za to tiči verjetno v tem, da Kate mučijo hude jutranje slabosti, tako kot v prvi nosečnosti.  Zaradi tega je že odpovedala nekatere svoje obveznosti. Med drugim naj bi ta mesec odpotovala na dvodnevni uradni obisk na Malto, a se zna zgoditi, da bo obisk zaradi zdravstvenih težav odpovedan. 

Čestitkam se je že pridružil britanski premier David Cameron

Mediji že izbirajo ime

Britanski mediji že ugibajo o možnih imenih za drugega otroka kraljevega para. Z izbiro imena za prvorojenca sta namreč pokazala, da ostajata zvesta tradiciji, zato pričakujejo, da bo tako tudi v drugo. 

Za dečka naj bi tako bila v igri imena Charles, Philip in Thomas. Možna izbira bi lahko bilo tudi ime Michael, kot poklon njenemu očetu. Za deklico naj bi v ožji izbor prišla imena Diana, Elizabeth, Victoria, Mary in Alexandra. Ne izključujejo pa niti imena Charlotte, ki je drugo ime Katine sestre Pippe. 

Otrok bo sicer četrti v vrsti za prestol, za prestolonaslednikom princem Charlesom, očetom princem Williamom in starejšim bratcem princem Georgeem.  

O nosečnosti govorila že julija

Dolgoletna prijateljica vojvodinje Catherine, Jessica Hay, je za avstralsko revijo New Idea že julija dejala, da je Kate noseča. Hayjeva je tista, ki je že v prvi nosečnosti medijem potrdila novico še preden je par to tudi uradno sporočil. 

Komentarjev 1
  • punca05 12:19 08.september 2014.

    supeeeeeeeeeeerrrrrrrrrr