Magazin > VIP
68 ogledov

Kate Middleton dobila svoj grb

Družinski grb Middletonovih. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Skorajšnja soproga britanskega princa Williama Kate Middleton ima od nedavnega svoj grb. Zanj je zaprosil njen oče, uporablja pa ga lahko vsa družina.

Skorajšnja soproga britanskega princa Williama Kate Middleton ima od nedavnega svoj grb. Njen oče Michael je namreč pred kratkim zanj zaprosil pri pristojnem organu, uporablja pa ga lahko vsa družina – poleg Kate še njena sestra Pippa, brat James ter mati Carole.

Dizajn grba je dokaj preprost. Trije želodi z listi predstavljajo otroke. To idejo je očetu dala Kate. Želod predstavlja rast, saj iz njega zraste velik hrast. To drevo je tudi angleški simbol za moč, zelo na gosto pa je posejano tudi na območju West Berkshira, v katerem so odraščali otroci. Grb po sredini zaobjema zlata črta v obliki narobe obrnjene črke V, ki simbolizira mati Carole. Zlata barva pa se nanaša na njen dekliški priimek Goldsmith. Bela obroba okoli zlate črte simbolizira vrhove in gore oziroma ljubezen družine do smučanja in preživljanja časa na prostem. Modra pentlja na vrhu grba pomeni, da Kate še ni poročena, oblika grba pa simbolizira ščit. Rdeča in modra barva ozadja sta izbrani, ker sta to glavni barvi na britanski zastavi, ujemata pa se tudi z grbom princa Williama.

Grb je za 4.400 funtov oblikoval Thomas Woodcock, starejši heraldik na College of Arms Garter Principal King of Arms. Za britanske medije je povedal, da je pri nastanku sodelovala vsa njena družina, saj je želela, da bi se lahko z grbom poistovetila v največji meri. "Vedeli so, kaj želijo, še posebno glede želodov z listi, ki so bili Katina ideja. Za grb bi lahko zaprosila tudi sama, a je to storil oče, tako da ga lahko uporablja vsa družina."

Kate bo lahko družinski grb v takšni obliki uporabljala le do svoje poroke. Nato ga bodo združili z Williamovim. Prinčev dizajn bo na levi, Katin pa na desni strani ščita.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.