Magazin > VIP
10585 ogledov

Katja Kovačič Čakarmiš: Branko je čudovit očka in mož

Branko Čakarmiš, Katja Kovačič mediaspeed
Njuna Karina je stara že dve leti.

Katja Kovačič Čakarmiš, vaditeljica terapevtske joge, ki je poročena s programskim direktorjem POP TV, Brankom Čakarmišem, je za naš portal spregovorila o spremembah, ki jih je pri sebi zaznala po rojstvu hčere Karine, ki je letos dopolnila dve leti. 

"Materinstvo te spremeni, to je dejstvo. Iz tebe potegne lastnosti, ki jih prej niti nisi poznala ali potrebovala. Vsekakor sem postala bolj potrpežljiva, ustvarjalna pri svojih pristopih k vzgoji ... In kaj naj rečem, postala sem mama. Zaščitniška, topla, včasih utrujena, neprespana, zaskrbljena. Velikokrat nasmejana in presenečena, kaj vse zmore eno tako malo bitje - od stavkov, nepozabnih izjav, do smisla za humor in tudi neomajne trme. Presenečenj nikoli ne manjka. A predvsem sem hvaležna, srečna in ponosna za in na najino čudovito punčko,"  je za naš portal povedala Katja in priznala, da usklajevanje družinskega življenja ni mačji kašelj. "Ves čas se je treba usklajevati in čas razporejati tako, da za vsakega ostane samostojni čas in da vsi skupaj preživimo ure, popoldneve in dneve. To ni vedno lahko, saj je tempo življenja hiter in prevečkrat naporen. Včasih si je ta čas treba prav izboriti, a je vedno vredno."

katja kovačič Katja Kovačič Čakarmiš Magazin V terapevtski jogi našla svoje poslanstvo

Katja je svoje poslanstvo našla v poučevanju terapevtske joge in dihanja. Dokončala je tudi dva letnika psihoterapije, nato pa se je začel njen porodniški dopust. "Psihoterapija me zaenkrat ni poklicala nazaj. Ves čas imam v sebi željo po izobraževanju, nadgrajevanju in širjenju svojih znanj. Trenutno me kličejo druge smeri, ki se lepo dopolnjujejo s terapevtsko jogo in dihanjem. To je vadba, ki v tempu in načinu življenja, kot ga živimo, meni predstavlja nujno potrebno 'higieno' telesa, uma in duha. S takšno vadbo skrbimo za vzdrževanje na telesni ravni, stik s sabo na čustveni in polnjenje na energetski. Želim si in delam na tem, da razvijem nekaj svojega, lastnega, z namenom, da se bo dotaknilo drugih in pomagalo k boljši kvaliteti bivanja, čutenja in delovanja."

Mlada mamica je še povedala, da je "hoditi po svoji poti" eden največjih blagoslovov v njenem življenju. "Ni vedno lahko, še posebej, ko imaš družino, zato brez podpore partnerja ne gre. Branko je čudovit očka in mož, ob njem, z njim zmorem. In vem, da sem zato res prava srečnica."
Komentarjev 3