Magazin > VIP
72 ogledov

Kdo bo poskušal podreti Potrča?

Denis Malačič Nejc Tomšič
Novinar in voditelj Denis Malačič bo poskušal podreti rekord v neprekinjenem radijskem vodenju. Marko Potrč, čigar rekord so že podrli, mu želi vso srečo.

Potem ko je opravil že nekaj izzivov, jih je pred Denisom Malačičem še kar nekaj, na katere se že pripravlja. Med drugim bo izmed sto izzivov, ki si jih je zadal, poskušal podreti rekord v neprekinjenem vodenju radijskega programa. Pred devetimi leti ga je postavil radijski in televizijski voditelj Marko Potrč, ki je neprekinjeno vodil program 122 ur. Ta rekord so tujci že večkrat podrli, zadnji uradni rekord pa je nekaj več kot 180 ur, ki ga je postavil neki Belgijec.

"Želim mu vso srečo"

"In tega bom podrl," je povedal Denis in dodal, da bo Potrča prosil za kakšen uporaben nasvet. To smo namesto njega storili že mi in povprašali Potrča, kaj mu svetuje. "Moj nasvet je, ne spati (smeh). Nasvet je, naj si dobro prebere pravila, da ne bo vmes naredil kakšne napake. Obvezno se mora povezati z Guinnesom, ker drugače se mu rekord ne šteje," je povedal.

Na vprašanje, ali se mu zdi, da bo rekord (ki zdaj traja kar ves teden) zmogel podreti, pa odgovarja: "Ne vem. Vsak, ki se odloči, je sposoben delati velike stvari. Vsak, ki si nekaj zada, mu lahko uspe. Naj mu uspe. Želim mu vso srečo."

Gostje največ minuto, odmor samo 15 minut

Denis se bo podviga lotil oktobra. Na kateri radijski postaji ga bo opravljal, se še odloča. Na izziv se bo pripravljal dlje, poudarja pa, da bo imel ob sebi ekipo, ki ga bo motivirala.

Kakšna pa so še pravila? Poleg njega je v programu lahko še en novinar, ki ima vsako uro novice. Če bo gostil goste, ti ne smejo govoriti več kot eno minuto. Vsako uro bo imel na voljo pet minut odmora. Če ga ne bo izkoristil, jih lahko po tretji uri združi v 15-minutni odmor, daljšega pa ne bo smel imeti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.