Magazin > VIP
21 ogledov

"Kdo je Martin Strel?"

Dustin McLean (29) živi in dela v Kaliforniji. Je eden od ustvarjalcev serije Su Žurnal24 main
Dustin McLean je boter literal videa, ki na spletu oglede šteje v milijonih ter je glasbenike in založbe razdelil na dva dela - tiste proti in tiste za.

Od kod ideja za literal video?
Ideja se je rodila, ko smo s sodelavci, s katerimi ustvarjamo animirano serijo SuperNews, začeli peti ob spremljavi različnih videov na portalu YouTube. Sproti smo si izmišljevali nova besedila, ki so smešila dogajanje v spotu. Nato sem se domislil, da bi tako posnel kar celo pesem. Začel sem s hitom Take on Me, za drugo pa bi lahko rekli, da je zgodovina.

Ste pričakovali tak odziv in toliko ogledov na spletu?
Ne, bil sem zelo šokiran, ko sem videl, kako se množijo ogledi in koliko ljudi me je začelo posnemati.

 

Ni pravila, ki pravi, da ne bi nekega dne uspelo prav vam!
 

So vam zaradi nedovoljene uporabe videov res grozile založbe?
Ne, meni osebno ne. Si pa zelo želim, da bi za literal videe dobili nekakšno splošno dovoljenje. Razmišljam o dogovoru, da bi jih lahko producirali tudi uradno.

Eden izmed izvajalcev, ki vas je javno podprl, je Beck. Je bil edini?
Edini, za katerega vem. Zelo rad bi slišal tudi mnenja drugih glasbenikov. Nekdo mi je povedal, da so moj literal video pesmi White Wedding posredovali Billyju Idolu, a še ni bilo odziva.

Vas je kateri od glasbenikov morda javno napadel?
Ne, žal ne. To bi bilo res razburljivo (smeh)!

Ste z literal videom posledično kaj zaslužili?
Zaradi tega me je kontaktiralo veliko ljudi, med njimi tudi VH-1, CMT in MTV. Nič še ni potrjenega, vendar je možno, da bomo v prihodnosti sodelovali. Spletna stran Funny Or Die mi je veliko pomagala pri promociji teh videov.

Kaj načrtujete za prihodnost?
Veliko časa mi vzame serija SuperNews, ki jo predvajajo na Current TV. To bom definitivno počel tudi v prihodnosti. V prostem času pa veliko snemam akcijske prizore, ki jih poskušam vedno nadgraditi, da so vsakokrat večji in boljši. Sicer pa bi rad v prihodnosti režiral glasbene videospote in pozneje tudi filme.

Kaj svetujete mladim in nadobudnim ustvarjalcem?
Čim več ustvarjajte! Če vam ne uspe prvič, poskusite znova ... Ni pravila, ki pravi, da ne bi nekega dne uspelo prav vam!

Ste kdaj slišali za Slovenijo ali za Martina Strela (brez googlanja, prosim)?
Iskreno? Bojim se, da ne. Vse do zdaj, seveda (smeh).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.