Magazin > VIP
86 ogledov

Ker je zamenjal Radcliffa, pristal na vozičku

Harry Potter in Svetinje smrti - 2. del Blitz
Ste vedeli za tragedijo, ki se je zgodila med snemanjem Harryja Potterja?

Med snemanjem filma Harry Potter in Svetinje smrti je prišlo do hude nesreče, o kateri pa oboževalci filmske franšize ne vedo veliko oziroma o njen sploh niso slišali. Dvojnik Daniela Radcliffa, David Holmes, si je namreč med snemanjem enega od najzahtevnejših kaskaderkah prizorov – med letenjem – zlomil vrat.

Ko je bil v zraku, se je zlomil nosilec, in takrat 25-letni David je treščil ob steno ter padel na žimnico pod sabo. "Do mene je pohitel koordinator in mi rekel, naj stisnem njegov prst. Roko sem lahko dvignil, nisem pa mogel stisniti njegove. V njegovih očeh sem videl, da se je zgodilo nekaj groznega,“ se David spominja usodnega dne, ko se je njegovo življenje obrnilo na glavo.

Zdravniki so ugotovili, da si je David zlomil vrat in da bo življenje preživel v invalidskem vozičku. "Moja prva misel se ni vrtela okoli dejstva, da ne morem več hoditi, ampak sem razmišljal o tem, da ne morem več plesati in seksati.“

Od nesreče je minilo šest let in David se je z življenjem v invalidskem vozičku sprijaznil. "Pozitivno mišljenje je zelo pomembno,“ še pravi mladenič, ki se je s kaskaderstvom začel ukvarjati pri štirinajstih letih, sedaj pa si kruh služi s filmsko produkcijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.