Magazin > VIP
346 ogledov

Kirurg Planinšek se je zaklenil iz stanovanja

Franci Planinšek Mediaspeed.net
Lepotni kirurg Franc Planinšek se je pred nekaj urami zaklenil iz stanovanja. Za "pomoč“ je poklical kar prek Facebooka.

Pred nekaj urami je priznani slovenski kirurg Franc Planinšek na svojem profilu na Facebooku zapisal: "Zaklenil sem se iz stanovanja... Uff!!! Do nadaljnjega gledam filme v koloseju.. .. Ce je koga strah samega spat ponoci naj le poklice .... Haha sicer pa obiske v koloseju sprejemam.. Love you all.."

Pojasnil nam je, da so v stanovanju vrata, ki se zaklenejo iz notranje strani. "Dobil sem obiske iz Zagreba, in ko sem tekel, da jim odprem zapornico pri hiši, sem zaloputnil vrata, ki na zunanji strani nimajo kljuke. Šel sem v Kolosej in tam prebil nekaj ur, dokler ni prišla moja nekdanja žena z rezervnim ključem," je za Žurnal24 opisal svojo prigodo.

Na vprašanje, zakaj se je po pomoč obrnil na družabno omrežje, je v smehu odgovoril, da se mu je zdelo to predvsem zabavnejše. "Odziv je bil zabaven, tudi prek privatnih sporočil. Ko sem se zaklenil, sem že takoj vedel, da bo spet zabava," je povedal kirurg, ki bi lahko v hišo prišel drugače kot skozi vrata, vendar mu je bilo bolj simpatično, da napiše ponudbo na Facebook. "Definitivno sem se zafrkaval, da sem ponujal mesene usluge za prenočišče," je še povedal.

Pogosto prespi v hotelu ali v bolnišnici

A ni se zgodilo prvič, da je ostal pred zaprtimi vrati. Tovrstno izkušnjo doživi večkrat na leto, največkrat ko se vrne s potovanj in ugotovi, da je nekje v tujini izgubil ključ. Takrat gre večinoma prespat v bližnji hotel ali pa kar v klinični center, kjer so že navajeni, da kdaj pa kdaj prespi v kateri od bolniških sob.

"Takšne stvari mi nikoli ne pokvarijo dneva. Pri takšnih poletnih temperaturah lahko prespiš tudi v parku. S tem nimam težav. Kot študent sem prepotoval celo Evropo ter spal po parkih in železniških postajah. Ves denar sem vedno porabil za muzeje in galerije ter hrano in vodo, za spanje pa nič. Logistično sem tako uredil, da mi ni bilo treba plačati za spanje. Prepričan sem, da lahko en mesec spim po Evropi, ne da bi enkrat samkrat šel v hotel."

"Kar imaš v glavi, ti nihče ne more ukrasti"

Za tovrstna potovanja pa je navdušil tudi svojega sina. "Navdušil sem ga bolj za to, da je veliko bolj smiselno denar porabiti za galerije in muzeje ter za vstopnine za nekaj, kar ti ostane v glavi in česar ti nihče ne more ukrasti. Bistvo vseh potovanj je prav to. Vse ostalo je minljivo. Moja umetniška zbirka s potovanj je tako v glavi,"  za konec še pravi kirurg.

Komentarjev 3
  • vili.manili 13:59 19.avgust 2013.

    Fakof žurnal24! Zdaj ste isti bedniki, kot 24ur.

  • 1111 11:54 19.avgust 2013.

    a temu pajacu manjka strank???

  • sweetdogs 11:20 19.avgust 2013.

    In to je novica na Žurnalu??? Res ste postali bedni.