Magazin > VIP
565 ogledov

Kje in s kom spi Lucienne

Milan Lončina
1/6
Žurnal24 main
Glasbenik in soprog Lucienne Lončina, Milan Lončina, je razkril, kje in kdaj je spoznal svojo ženo, svoje poslovne uspehe ter glasbene uspehe svojih dveh otrok.

“Ah, kaj me sprašujete, koliko sob imamo in kdo pospravlja in lika pri nas doma? Sob je veliko, saj je objekt velik 980 kvadratnih metrov, pospravljamo vsi skupaj, vsa družina, v ženskih rokah je kuhinja in perilo, vrtnarja (ob hiši je več kot tri tisoč kvadratnih metrov zemljišča in vrtov, op. p.) pa si delimo s prijateljem,“ pravi Milan Lončina, organizator dogodkov in doživetij, sicer pa življenjski sopotnik tiste Lucienne, ki jo ob nedeljah kot članico žirije že drugo sezono videvamo v oddaji Pop TV Slovenija ima talent.

Ne potrjujeta stereotipov
"Združil naju je črno-beli svet,“ pravi zdaj 52-letni Milan, oba sta namreč pianista. Z Lucienne sta se spoznala pred 26 leti v Helsinkih, ko je na Finsko odšel kot session glasbenik. "Tudi ona je bila vabljena tja, srečala sva se v hotelu, ko je imela prvi nastop kot solo pianistka, in to je to. Očitno sva primer, ki ne potrjuje stereotipa, da se mednarodne ljubezni ne obnesejo,“ dodaja.


Odkar se je štiričlanska družina leta 1990 odločila za selitev v Slovenijo, živijo na Obali, zdaj v razkošni vili Kolombanu nad Ankaranom. Hiša ima prekrasen razgled na slovensko obalo, lasten bazen, avdiostudio, Milan vozi srebrn mercedez E coupe. Svoje znanje in izkušnje sta preusmerila tudi v ekonomsko učinkovit biznis.

Melodije morja in sonca kot San Remo
"Moja zgodba o uspehu v Sloveniji je povezana predvsem s Hitom, kjer smo se z nekdanjim vodilnim direktorjem Danilom Kovačičem in Brankom Tomažičem ujeli v mojih zamislih, da je treba iti naprej, ne le mass-gambling, pač pa mass-entertainment, shoppingtainment, infotainment, entertainment ... Mislim, da sem bil kot glasbeni manager, ki je deloval predvsem v tujini, zelo uspešen. Soustvarjal sem tudi Festival Melodije morja in sonca od leta 1989 do 1996, torej v njegovi zlati dobi. Letos ga bomo oživeli kot štiridnevni mednarodni festival po vzoru San Rema. Na klubski sceni je kar nekaj odmevnih lokalov, ki sem jih pomagal zasnovati na primer ljubljanski Babylon, klub Best v Zagrebu ali klub 58 v Splitu ter seveda portoroška Paprika ..,“ našteva Milan Lončina.

Organiziral je vrsto mednarodno odmevnih glasbenih dogodkov in koncertov, zdaj pa se veseli predvsem uspehov svoje hčere Kim in njenega dueta, s katerim je hotel ustvariti multikulturni projekt, v katerem bi se prepletali povsem različni svetovni stili. Podpisali so tudi pogodbo z znano nemško založbo, v skupini pa kot bobnar sedaj sodeluje tudi 17-letni sin Sasha-David.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.