Magazin > VIP
74 ogledov

Kljub bolezni sledi sanjam

Fanika Križaj ne izda, kaj bo zapela v polfinalu. (Foto: Osebni arhiv) Žurnal24 main
Zadnji del šova Slovenija ima talent je za nekatere minil v solzah sreče. Med 50 najboljšimi, ki so si svojimi nastopi zaslužili tudi nastop v polfinalu, smo izbrali tri, ki so očarali tudi nas.

29-letna Fanika Križaj je pozitivna ženska, ki v življenju presega meje, ki ji jih je postavila cerebralna paraliza. S pesmijo Right to Dream, pevke Mariah Carey, je očarala žirijo in se tako uvrstila med 50 najboljših.

Kakšni so bili občutki, ko ste prišli v polfinale?
Bila sem malce presenečena in zelo vesela, saj je to zame pomenilo neko uresničitev, na katero prej nisem upala, pa se je zgodila.

Zakaj niste upali na to uresničitev?
Mogoče je bila kriva samozavest. Mislim, da je moj nastop kar uspel, ampak vseeno, talentov je res ogromno.

Kaj boste v zapeli polfinalu?
Ne bom izdala. Naj kar ostane presenečenje.

Koliko časa že pojete?
Pojem od petega leta. Moj prvi nastop je bil v vrtcu, kasneje pa sem se bolj posvetila klavirju. Pojem tudi v cerkvenem pevskem zboru. V glasbeni šoli se nisem izobraževala.

Kako so domači sprejeli vaš nastop?
Bili so zelo veseli in me spodbujajo.

Ali pričakujete zmago?
Prav dosti ne pričakujem, se bolj pustim presenetiti. Moj cilj je, da svoj nastop izvedem kar se da dobro, saj pojem publiki, želim jim peti iz srca, iskreno. Kako pa se bodo gledalci odločili, je njihova stvar, njihov okus. Zmaga lahko kdorkoli.

Kaj boste naredili z denarjem, če zmagate?
Denar bi mi zagotovo korenito spremenil življenje. Verjetno bi ga nekaj porabila za to, da bi še bolj poskrbela za vzdrževanje svoje kondicije, ki jo najbolj potrebujem.

Kaj bi sporočili ljudem, ki imajo težave?
Naj sledijo svojim sanjam, naj ne dopustijo, da bi jih gibalna oviranost ustavila, saj smo konec koncev vsi samo ljudje, takšni in drugačni. V življenju se mi zdi, da si moramo kar upati. Zakaj pa ne? Zakaj bi zaradi telesne oviranosti ostajali doma in si ne bi upali pokazati to, kar smo, kar znamo? Vsi smo čudovita bitja, vsak ima svoje talente in jih je treba pokazati. Kar pogumno!

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Na žirijo je s svojo pesmijo Brez mene ti bo lažje vtis naredil tudi 20-letni Selvir Kovačevič, ki želi, da bi rap našel svoje mesto med ljudmi.

Kakšni so bili občutki, ko ste prišli v polfinale?
Občutki so bili nepopisni, preseneteljivi, dobil sem tudi podporo s strani ostalih, kar mi ogromno pomeni.

Kdaj ste začeli z rapanjem?
Pri 15 letih bolj za šalo, navdušeni pa so bili prijatelji, zato sem potem še sam začel in tako je hobi prerastel v ljubezen do tega.

Ali sami pišete pesmi?
Že od samega začetka pišem sam pesmi in počasi se stvar izboljšuje.

Kaj boste predstavili v polfinalu?
Predstavil bom isto pesem, le v drugačni verziji.

Glede na to, da rapate, mislite, da imate kaj možnosti za zmago?
O zmagi niti ne razmišljam, predvsem bi rad samo, da bi publika razumela to glasbo in bi jim bila bliže.

Zakaj ste se kar naprej grabili za mednožje? Je to stvar nastopa?
(Smeh) To sem tudi sam opazil, ponavadi tega ne delam. Je bila bolj moja napaka, vpliv treme.

Kaj si mislite o žiriji?
Za nekatere so kompetentni, za druge ne toliko, odvisno je vse od tega, kdo je  in na kakšen način predstavi svoj talent. Sem zadovoljen.

Kaj bi naredili z denarjem , če bi zmagali?
Verjetno bi še naprej ustvarjal glasbo in naredil album, nekaj bi dal staršem, nekaj pa bi obdržal zase. Skušal bi ga čimbolj koristno porabiti.

Kdo je vaš favorit?
Ga nimam, čeprav ima po mojem mnenju največ možnosti za zmago Lina, predvsem zaradi svojih let in sposobnosti ali pa skupina Maestro.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

16-letnega Jakoba Berganta je žirija izbrala naknadno, potem, ko je nekdo svoj nastop v polfinalu odpovedal. Nad odločitvijo žirije, je bil Jakob navdušen in se že zagrizeno pripravlja na naslednji nastop.

Kakšni so bili občutki, ko si izpadel in kakšni so bili potem, ko si bil sprejet?
Bil sem kar malce razočaran, saj sem mislil, da imam to, kar iščejo. Imel sem kar veliko stvari za pokazati. Ko sem dobil klic, da so me sprejeli, sem bil pa kar presenečen in navdušen.

Kaj pripravljaš za polfinale?
Kar veliko elementov bom vključil, naj ostane še presenečenje.

Koliko časa že vadiš žonglerstvo?
Kakšni dve leti. Do naslednjega nastopa je še en teden, v nedeljo sem v telovadnici vadil šest ur. Veliko mi pomeni, da naredim nastop tako kot je treba.

Misliš, da imaš s tako točko kaj možnosti za zmago?
Pričakujem finale. Mislim, da bodo ljudje uživali.

Kaj bi naredil z denarjem, če bi zmagal?
Verjetno bi ga dal na stran, kot da ga ni. Vzel bi ga, ko bi ga res potreboval, za avto ali šolanje v tujini. Namen se imam vpisati na akademijo cirkuške umetnosti.

Kdo je tvoj največji konkurent?
Mislim, da sem najboljši v tem, kar delam. Fant z diabolom se mi zdi kar v redu, morda on ali pa mojster ognja, ki tudi vrti palico.

Kdo si po tvojem mnenju zasluži zmago?
Tisti, ki je dovolj truda vložil v to ter ga bo žirija izbrala na podlagi njegovega talenta in bo všeč tudi gledalcem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.