Magazin > VIP
103 ogledov

Klumova dekleta potiska v anoreksijo

Heidi Klum Fame Flynet
Laura Pape, ki je imela anoreksijo, je ostro napadla Heidi Klum in njen šov Nemški top model.

"V zadnji sezoni je Heidi napadla kandidatko, pri kateri je našla čokoladico. To je tako neumno. Tudi manekenke si lahko kdaj pa kdaj privoščijo čokolado. Heidi jim je nato pokazala, kako se naredi zdrav zajtrk. Pripravila je sok in kumar in špinače. To to se mi zdi sporno,“ pravi 20-letna Laura Pape, ki meni, da se v javnosti premalo govori in naredi za ljudi, ki zbolijo za anoreksijo.
Sama dobro ve, s kakšnimi težavami se spopadajo osebe s prehranjevalnimi motnjami. Tudi sama je imela anoreksijo, zato se ji zdi nesprejemljivo, da televizije prikazujejo šove, ki dekleta silijo v hujšanje.

Laura je Heidi pozvala, naj svoj vpliv in gledanost šova izkoristi za promoviranje zdravih deklet in zdravega načina življenja. "Mnoge ženske v njej vidijo vzornico. To s sabo prinese neko odgovornost. Svoj status bi morala bolje izkoristiti in se vzdržati komentarjev, kot je: 'Predebela si, jej manj, gibaj se več.'“ 20-letnica je prepričana, da Heidi s takšnimi besedami ženske potiska v anoreksijo. Ko je hujšala, pravi Laura, je pred seboj vedno imela fotografije suhih manekenk in ravno zato meni, da je šov Nemški top model tako nevaren.

Klumova je sicer dve dekleti, ki sta se ji zdeli presuhi, poslala domov. Laura pravi, da je to premalo. "Če vidi, da ima dekle prenizko težo, bi jim morala svetovati, naj si poišče pomoč in strokovnjaka za prehrano. Povedati bi ji morala, da ni videti zdrava.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.