Magazin > VIP
35 ogledov

Knuta ni več!

Knut je dočakal le 4 leta. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Berlinski živalski vrt je izgubil svojo največjo atrakcijo – severnega medveda Knuta.

Živalski vrt v Berlin žaluje za severnim medvedom Knutom, ki je danes iz za zdaj še neznanega razloga poginil. Okoli 600 obiskovalcev ZOO-ja je videlo, kako se je Knut nenadoma zgrudil in mrtev plaval v svojem bazenu. Zaposleni živalskega vrta so še vedno v šoku, poročajo nemški mediji.

Se je počutil osamljenega?
Junija 2010 so medvedko Gianno po desetih mesecih „ljubezni“ preselili nazaj v München. Knut je ostal v Berlinu, kjer so mu sicer družbo delale tri druge dame, s katerimi pa se ni najbolje razumel. Direktor živalskega vrta je takrat sicer poudaril, da bo Knut dobil novo družico, a je na žalost ni dočakal.

5. decembra bi Knut praznoval 5. rojstni dan. Cel svet je bil ogorčen, ko ga je živalski vrt po rojstvu hotel usmrtiti, ker ga njegova mati ni sprejela. Po valu kritik so si premislili, kar jim je prineslo veliko denarja. Medved je v ZOO namreč privabil ogromno turistov iz vsega sveta. Skupaj z Leonardom DiCapriem se je pojavil celo na naslovnici revije Vanity Fair.

„To je strašno. Vsi smo ga imeli zelo radi. Bil je zvezda živalskega vrta,“ je po tragični smrti lepega kosmatinca povedal župan Berlina, Klaus Wowereit.

Ker si nihče ne zna razložiti, zakaj je žival poginila, bodo truplo obducirali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.