Magazin > VIP
56170 ogledov

Ko je Anže Kopitar to povedal ženi, je mislila, da je nor

anže kopitar, ines kopitar Profimedia
Pravi, da je srečen.

Borut Pahor je v Mastercardov podkast povabil najboljšega slovenskega hokejista vseh časov, Anžeta Kopitarja, ki že 17 let igra za moštvo Los Angeles Kings. 

V pogovoru je Kopitar med drugim povedal, da ima pred seboj še tri leta aktivne kariere in da bi si močno želel še tretjič osvojiti Stanleyjev pokal, da bi to doživela še njegova otroka, Jakob in Neža.

Čeprav pogreša Slovenijo, je Los Angeles njegov dom. Na tamkajšnje življenje se je lepo privadila tudi Anžetova dolgoletna ljubezen, žena Ines. O njej je kapetan LA Kings našel le lepe besede.

Par sta bila, še preden so ga povabili v NHL. "Najprej je mislila, da sem malo nor, ko sem rekel, da bom pustil šolo in šel igrat hokej. Ampak se je dobro izšlo in videla je, da se gre zares," je v smehu povedal Kopitar in dodal, da bi v ZDA šel tudi v primeru, da se Ines s tem ne bi strinjala. "Na srečo ni bilo treba imeti tega pogovora. Me je podprla."

Anže si življenja brez Ines ne zna predstavljati, saj je ona tista, ki podpira vse štiri vogale hiše. "Naše življenje kot družina je videti enostavno, a je daleč od tega. Otroka se ukvarjata z več stvarmi, moja potovanja so dolga ... Ines vse organizira tako, da nihče nič ne zamudi, da imam jaz svoj mir, da sta otroka pridna v šoli, na treningih, plesih, da prideta na vse rojstnodnevne zabave, na katera sta vabljena. To je takšna logistika. Na zunaj se nič ne vidi, jaz pa to zelo cenim in spoštujem."

Zakoncema Kopitar je pomembno, da se Jakob in Neža zavedata, kje so njune korenine. Oba govorita slovensko, tudi zahvaljujoč slovenski varuški.

Komentarjev 5
  • Kmodri 21:41 22.november 2023.

    Saj je. Borat pa narcisoina Barbika!

  • franc64 17:07 22.november 2023.

    www plus slovenska varuška

  • Ender3 15:52 22.november 2023.

    Žurnalovci, kaj rabite tega avtorja, ki pobira prispevke iz rumenega tiska..Bolano !