Magazin > VIP
26 ogledov

Ko mrtvi služijo več kot živi

Elvis Presley še vedno služi bajne vsote. Žurnal24 main
Čeprav je Elvis Presley umrl pred tremi desetletji, še danes služi več denarja kot marsikateri živi zvezdnik v glasbeni industriji.

Forbes je objavil lestvico najbolj donosnih umrlih zvezdnikov. Na samem vrhu je že drugo leto zapored Elvis Presley, ki je lani zaslužil 52 milijonov ameriških dolarjev. Za primerjavo, še kako živ 27-letnik Justin Timberlake je v enakem obdobju zaslužil 44 milijonov, medtem ko si jih je Madonna prigarala 40. Presleyjevi nenadni ponovni vstaji je sicer botrovala 30. obletnica njegove smrti lani, ko so ljudje razgrabili spominke v njegovem rodnem Tennesseeju.

Lestvica, ki obstaja že osmo leto, ima na drugem mestu Charlesa Schulza, ki je ustvaril Snoopyja, Charlieja Browna in Peanuts junake. Risar stripov je umrl leta 2000, lani pa je zaslužil 33 milijonov dolarjev. Ostali zaslužkarji, ki žal ne morejo več uživati v svojem bogastvu, so: Theodor Geisel, John Lennon in Marilyn Monroe. Poleg njih je listi tudi Albert Einstein, ki je umrl leta 1955, a franšiza z njegovim imenom Baby Einstein še vedno cveti.

Avstralski igralec Heath Ledger, ki je umrl januarja letos, se je po zaslužku kljub temu povzpel na tretje mesto. Revija je njegovo letno premoženje ocenila na 20 milijonov dolarjev, za kar je zadolžen predvsem njegov uspeh v filmu o Batmanu, v katerem je igral Jokerja. Paul Newman, ki je prejšnji mesec umrl za rakom, se je prav tako prvič pojavil na lestvici s petimi milijoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.