Magazin > VIP
1795 ogledov

Ko našim politikom popustijo živci

ficko
1/5
youtube.com
Poslanec nad poslanca, poslanec nad novinarko, poslanka nad ljubico … Zbrali smo nekaj vročekrvnih incidentov, v katere so bili vpleteni naši predstavniki oblasti.

Prepovedana beseda: ograjevarstvenik
Leta 1998 je Ivo Hvalica Jelku Kacinu očital, da si je okoli svoje hiše postavil ograjo, ki je nekoč stala okoli bežigrajske vojašnice. Ko je Hvalica izustil besedo “ograjevarstvenik”, se je Kacin spozabil in poslanca s časopisom lopnil po glavi. Hvalica je sicer pozneje trdil, da ga je Kacin udaril z roko ...

"Bom umrl“
Na soočenju pred referendumom o arhivskem zakonu je Ladislav Troha izgubil živce. Po tleh je vrgel kup papirja, kričal in ignoriral voditeljico soočenja Jeleno Aščič, ki ga je poskušala pomiriti. Ker tega ni storil, je moral soočenje zapustiti. “Tukaj sem. Ubijte me, uničite me. Mene, družino, vse. V ponedeljek ob 9. začenjam gladovno stavko. Bom umrl,” je pred prekinitvijo še povedal “pojoči major”. Njegov izpad si lahko ogledate tukaj.

Pogovor s Potrato potrata časa
Vprašanje, ki ga Majdi Potrata ne smete postavite, se glasi: "Ali veste, kaj so energetske izkaznice?“ To je na lastni koži občutila novinarka Sveta na Kanalu A Tadeja Magdič, ki je bila na koncu tista, ki je morala odgovarjati na vprašanja. "Zakaj imate samo hudobne prispevke,“ je bilo eno od mnogih vprašanj, ki jih je novinarki postavila poslanka, ki si je za besedni dvoboj z Magdičevo vzela čas. Njun spor najdete tukaj.

Oskarja dobi …
… podpredsednik SDS Zvone Černač, ki je protestno zapustil soočenje na RTVS, češ, da ni imel dovolj časa za predstavitev svojega uvodnega stališča. Preden je odvihral, pa mu je uspelo povedati, da je bil Janez Janša po krivici obsojen. No, očitno je imel dovolj časa …

Minister se je opravičil
Leta 2006 je takratni minister za delo, družino in socialne zadeve Janez Drobnič grobo odrinil mikrofon novinarke Katje Šeruge, ki ga je vprašala po njegovi morebitni zamenjavi. "Zaradi vseh pritiskov včerajšnjega dne sem ravnal do vas nekorektno. Nisem želel odriniti vaše roke z mikrofonom, pa vendarle sem to storil. Žal mi je in prosim, da sprejmete moje opravičilo," se je Šerugovi pozneje opravičil.

Zemljarič nad snemalca POP TV
Nekdanji šef slovenske tajne službe Janez Zemljarič se je ujezil na ekipo 24 ur. Ta ga je poskušala priklicati že prej, nato pa so Zemljariča po naključju ujeli pred stavbo WTC-ja. Novinar in snemalec sta pohitela za njim in mu začela postavljati vprašanja. Zemljarič se je umaknil, nato pa znorel, ko je videl, da ga snemalec še vedno snema. Privihral je do njega in odrinil kamero.

Žugal novinarki
"Koliko so vas plačali za tole, kar počnete. Koliko so vas plačali? Mi vemo, da so vas plačali!” je direktor direkcije za ceste Gregor Ficko rohnel nad novinarko oddaje Danes na Planet TV Ano Turk, po tem, ko ga je ta vprašala po domnevno spornih poslih. Ficko je očitno pozabil, kdo njega plačuje, in da je dolžan odgovarjati na vprašanja, tudi na neprijetna. Sledil je njegov odstop.

Ljubezenski trikotnik
Leta 1999 je poslanka ZLSD in igralka Jerca Mrzel fizično obračunala z Evo Rohrman, novo spremljevalko njenega dolgoletnega partnerja Vinka Möderndorferja. Poslanka naj bi svojo mlajšo tekmico zvlekla iz postelje, se usedla na njen trebuh in z njeno glavo udarjala ob tla, na koncu pa se je je lotila še s solzivcem. Mrzelova je na sojenju povedala, da je nedolžna. Razložila je, da je imela takrat zlomljeno roko, tako da ljubice niti ne bi bila sposobna pretepsti. Mrzelovi sodišče ni verjelo. Obsojena je bila na pet mesecev pogojne kazni.

Vzgojne metode
Župan in poslanec SDS iz Destrnika Franc Pukšič se je leta 2003 na neki vaški veselici spozabil. Ko je s cigareto in alkoholom v roki ujel svojo takrat 25-letno (!) hčerko, jo je vpričo vseh klofnil. "Zavedam se, da sem pri tem preveč čustveno reagiral, nikakor pa nisem bil do nje nasilen,“ je pozneje povedal poslanec.

Poslanec nad prometnika
Leta 2004 se je poslanec SDS Branko Kelemina lotil prometnika v garažni hiši pod Maximarketom, ki je od njega zahteval, da mora, tako kot vsi ostali, na avtu imeti nalepko garažne hiše, sicer ne sme ven.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.