Magazin > VIP
12272 ogledov

Kobilica si s poročeno bivšo deli sladki greh

Alen Kobilica ter punca Karin Žurnal24 main
Nekdanja zaljubljenca Alen Kobilica in Karin Šimonka sta danes uspešna poslovna partnerja, ki denarce služita z zelo slastnim poslom.
Alen Kobilica in Karin Šimonka sta iz svoje nekdanje ljubezenske veze ohranila prijateljsko, ki sta jo nadgradila v poslovno. Skupno podjetje sta odprla že pred sedmimi leti, s proizvodnjo prvega prav posebnega sladoleda pa začela pred petimi leti. Posel je letos obrodil sadove, saj lahko končno od njega tudi živita oziroma vlagata v razvoj podjetja.
 
Njun sladoled Indy & Pippa pa ni novost le v slovenskem prostoru, temveč tudi evropskem, saj ne vsebuje soje, dodanega sladkorja, mleka in glutena. Vse sestavine so ekološkega porekla, temu primerna pa je tudi cena, med 2,3 in 2,5 evrov na lonček. "V naših sladoledih ni vpihanega zraka, ki je v večini sladoledov, prav tako pa je brez mleka in sladkorja, ki sta eni najcenejših sestavin," pravi Karin.
 
Ideja o sladoledu se je sicer porodila že pred desetimi leti, z njunim zanimanjem za veganstvo, ki so se ga skupaj lotili štirje prijatelji. Takrat jim je italijanski učitelj pokazal osnovo za sladoled, ki so jo dodelali in kasneje začeli tudi s proizvodno, ki v celoti poteka v Sloveniji. "V to zgodbo smo vsi štirje vložili vse svoje prihranke in v petih letih prišli na pozitivno nulo. Naša želja je tudi prodor na evropski trg, zanimanje je in dogovori že potekajo. Me pa veseli, da so ljudje začeli prepoznavati, kaj je dobro v prehrani in danes vedo, da ni vse kar je vegansko, nujno tudi zdravo," pravi Alen.
 
V Sloveniji in v Evropi je to edini sladoled take vrste, ki ga lahko kupite v trgovini, podobnega pa za 1,6 do 2,5 evra na kepico ponujajo nekatere ljubljanske slaščičarne. 
Komentarjev 5
  • allstarr111 17:41 07.avgust 2016.

    more bit za probat, edin NE DRŽI da je brez sladkorja, je BREZ RAFINIRANEGA SLADKORJA, kakšen sladkor pa uporabljajo pe nikjer ne piše, če je to rjavi, je ponavadi samo pobervan beli, kar je še slabše, če bi bla melasa ...prikaži več bi jest to dejansko mel vedno par kil na zalogi, sam krc k ne najdem kje ga kupt.

  • kapibara 15:26 05.avgust 2016.

    In to dobesedno: .. vanjo.. !! sam poglej te žnabel.. ko riba čistač v akvariju..

  • Majazmaja 11:09 05.avgust 2016.

    Ne samo to, da je zmetal ves denar vanjo ... Na čevelj ga je dala, ko je oslepel zaradi tumorja.