Magazin > VIP
2 ogledov

"Komad mi je bil usojen"

(Foto: Miro Majcen / Pro Plus) Žurnal24 main
Jerica Haber je prva, ki se je uvrstila v finalni izbor šova Slovenija ima talent. Prikupna pevka je razkrila občutke ob zmagi.

Ste pričakovali uvrstitev v finale?
Res je nisem pričakovala. Želela sem si, da bi bila vsaj med prvimi tremi, da grem naravnost v finale, pa niti slučajno.

Ste bili presenečeni, da ste se kot edina pevka uvrstili naprej?
Zelo presenečena in presrečna.

Zakaj ste izbrali italijansko pesem?
V bistvu ni šlo za izbiro med italijansko, slovensko ali angleško skladbo, izbrala sem jo zato, ker mi je všeč. Ko so mi prevedli besedilo, me je tako prevzelo, da mi je bila skladba še bolj všeč. Je tak močen in ženstven komad in očitno mi je bil usojen.

S katero pesmijo se boste predstavili v finalu?
Ne vem še. V mislih že malo izbiram. Mislim, da se bom odločila ta teden.

Kako ste premagali tremo?
Več je bilo treme na generalki, na samem nastopu pa je bilo občinstvo tako navdušujoče. Tudi med tekmovalci se je nabralo veliko pozitivne energije, spodbujali smo eden drugega, ekipa je fenomenalna. Trema je kar izginila in vsi smo čakali, da pridemo na oder.

Kje ste dobili obleko?
Pomagala mi jo je oblikovati stilistka Metka Albreht in celotna stilska podoba je njeno delo.

Že veste, kakšno obleko boste imeli v finalu?
Ne, bo pa presenečenje. Bo malo drugačno, bo pa zagotovo super.

Bo obleka v skladu s skladbo?
Bo, na vsak način bo povezano.

Ste se kdaj učili petja?
Ne, nikoli. Sem samouk in tudi ne igram nobenega inštrumenta. Rada pojem in to je to.

Kako ocenjujete konkurenco?
Je strašno huda. Na tekmovalce ne gledam kot na konkurente. Ekipa, s katero smo bili v nedeljo skupaj, se je dobro razumela in spoprijateljili smo se, tako da ni močnega tekmovalnega vzdušja. Vsi se podpiramo. Je pa letos ogromno dobrih talentov, zadnjih deset pa bo vrhunskih. Prepričana sem, da se bo v Stožicah zgodilo nekaj nepozabnega.

Koga se najbolj bojite v finalu?
O tem še ne morem govoriti, ker še ne vem.

Kdo bo po vašem zmagal? Pevec, plesalec, kdo drug?
Odvisno. Še vedno se mi zdi, da pevci s pesmijo nekako najbolj ganejo občinstvo. Dosti jih tako glasuje za pevce. Letos je tudi veliko krasnih plesnih skupin, zagotovo bo kakšno presenečenje.

Jerica Haber | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 mainV oddaji so poudarili, da ste še vedno samski. Ste dobili že veliko ženitnih ponudb?
En kup jih je, bo treba še malo preveriti (smeh). Dokler ne mine finale, naj vse te ponudbe stojijo v predalu, potem pa bomo pregledali (smeh). Ko pride ljubezen, pride, takrat ne moreš izbirati.

Kako se vam je spremenilo življenje, odkar ste se pojavili  v oddaji?
Po avdiciji niti ne, podpirali so me prijatelji, družina in precej drugih, ki so me opazili. Od nedeljskega polfinala pa kar drastično, vsaj kar se tiče medijev. Upam, da bo vse v redu.
 
Vam je zdaj nelagodno, da vas pozna vsa Slovenija, ali je bil dejansko vaš cilj prepoznavnost?
Če želiš nastopati, v končni fazi potrebuješ prepoznavnost. To je bil moj cilj. Želim si čim več peti in nastopati in s tem sem si ena vrata odprla na široko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.