Magazin > VIP
41 ogledov

Komentar princa Philipa zapisan v slovarju

princ Philip Kate Middleton princ William FameFlynet
Britanski princ Philip je leta 1970 izrekel zanimiv komentar, ki bo več kot trideset let kasneje svoje mesto našel v najnoveješem Oxfordovem angleškem slovarju.

Princ Philip je znan po tem da rad pripomni kakšno pikro, zdaj pa bodo enega od njegovih komentarjev zapisali celo v slovar.

Leta 1970 so princa močno živcirali forografi, ki ga kar niso hoteli nehati fotografirati. Ko je enega izmed njih vprašal, če je prepričan, da je dobil dovolj slik, mu je ta odvrnil, da upa, da je. Philip je na to pripomnil: "Moral bi, saj si naokoli tekal kot modro-rita muha." Princ je uporabil izraz "blue-arsed fly", s čimer je hotel povedati, da je fotograf očitno zelo zaposlen in ne ve, kje se ga drži glava. Uredniki najnovejšega Oxfordovega angleškega slovarja so ob tem povedali, da princ ni prvi, ki je izraz uporabil v ta namen, a ga bodo zaradi njega vključili v najnovejšo izdajo slovarja.

Leta 1981 je javnost presenetil tudi z izjavo, ko je v času recesije dejal: "Prej so vsi govorili, da bi morali imeti več prostega časa, zdaj pa se pritožujejo, da so brezposelni." Leta 1999 je gluhim otrokom iz britanske organizacije za gluhe in naglušne, ki stali pod odrom, brez pomisleka rekel: "Če stojite ob tej glasni glasbi, ni čudno, da ste gluhi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.