Magazin > VIP
200 ogledov

Končana prva sodba v primeru smrti Paula Walkerja

paul walker Profimedias
Po dobrih dveh letih je sodišče odločilo, ali je za smrt zvezdnika Paula Walkerja odgovoren Porsche.

Sodišče v Kaliforniji je odločilo, da Porsche ni kriv za nesrečo, v kateri sta leta 2013 umrla zvezdnik Hitrih in drznih Paul Walker in voznik, njegov prijatelj Roger Rodas.

Prvo izmed treh tožb proti Porscheju je vložila Rodasova vdova Kristine, ki ji ni uspelo dokazati, da so modelu Carrera GT, ki ga je v času nesreče vozil njen mož, manjkale ključne varnostne funkcije.

Odločitev, ki jo je sodnik sprejel v primeru Kristine Rodas, pa nima nobenega vpliva na ostali dve tožbi, ki jih je proti Porscheju vložil oče pokojnega zvezdnika Paul William Walker III. Višje sodišče v Los Angelesu o teh dveh tožbah še odloča.

Porsche je v novembru povedal, da je do nesreče prišlo zaradi zlorabe in neprimernega vzdrževanja vozila. Trdijo, da je Rodas v času nesreče vozil okoli 144 kilometrov na uro, medtem ko Walkerjevi pravijo, da je števec kazal največ 114 km/h. Policisti pa se bodo posvetovali še z inženirji proizvajalcev športnih avtomobilov, preden bodo podali končno oceno.

Na YouTubu pa se je včeraj pojavil še neobjavljen posnetek igralca, ki priča o njegovi strasti do hitrih avtomobilov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.