Magazin > VIP
2852 ogledov

Kontroverzen: Si je kralj Karel izbral pravega zdravnika?

kralj karel Profimedia
Novi zdravnik kralja Karla je splošni zdravnik, ki promovira homeopatijo in je celo predlagal, da bi takšne terapije lahko pozdravile raka dojk.

Splošni zdravnik Dr. Michael Dixon, ki je za britansko Nacionalno zdravstveno službo delal približno 50 let, od leta 2022 skrbi za zdravje članov kraljeve družine. Njegove druge odgovornosti vključujejo tudi prisotnost pri rojstvih in smrtih. Kljub delu na dvoru še vedno dela tudi v splošni ambulanti v Devonu, a s krajšanim delovnim časom. 

Izbor Dixona za glavnega zdravnika kraljeve družine je dvignilo veliko prahu, saj promovira homeopatski pristop. Bolnike z impotenco je zdravil z naravnim afrodiziakom, rastlino "horny goat weed", ki se uporablja v kitajski medicini, in tudi z vražjim krempljem, ki naj bi lajšal bolečine in odpravil napihnjenost. Je tudi predsednik medicinskega kolegija, ki se zavzema za državno financiranje zeliščnih zdravil. Po poročanju Sunday Timesa je dr. Dixon nekoč zapisal: "Obstajajo podatki, ki kažejo, da so učinki homeopatije lahko resnični." Navedel je rezultate testa, ki je pokazal, da je alkohol, pomešan z zeliščnimi pripravki, uničil celice raka na dojki.

Da mi mu kralj zaupa, nikogar ne preseneča, saj je 75-letni monarh, ki se bori z rakom, že dolgo glasen zagovornik homeopatskih prijemov.

Komentarjev 10
  • Pierre 18:47 09.februar 2024.

    Mi mamo v službi na dve let preventivne preglede. A na angleškem dvoru tega ni???

  • Nevica 17:53 09.februar 2024.

    Potem bo šel pa kralj Chares kmalu rakom žvižgat....

  • Avatar MS
    MS 13:15 09.februar 2024.

    Adijo Charles...