Magazin > VIP
343 ogledov

Kontroverzna izjava Westa odnesla z mesta milijarderja, zdaj je "le" milijonar

Kanye West Profimedia
Glede na njegovo stalno pritoževanje o podcenjenosti njegovega premoženja, ga to gotovo zelo boli.

Po številnih sovražnih antižidovskih izjavah Kenyea Westa se je od njega oddaljil tudi Adidas, s katerim je West zaslužil dobršen del svojega premoženja. Westovo premoženje je ocenjeno na približno dve milijardi ameriških dolarjev, od tega naj bi jih samo s podjetjem Adidas zaslužil milijardo in pol. Vrednost Westove pogodbe z Adidasom temelji na večkratniku letnega zaslužka s tem podjetjem. Po Adidasovem odstopu od pogodbe z Westom in posledično prekinitvijo sodelovanja z njim je tako zdaj njegovo premoženje po Forbesu ocenjeno na "zgolj" 400 milijonov ameriških dolarjev. S tem je Kenye West izgubil status milijarderja in je postal "le" še milijonar.

Ocene o Westovem premoženju so se sicer v zadnjih letih zelo razlikovale. Forbes je namreč njegovo premoženje ocenil na 2 milijardi ameriških dolarjev, Bloomberg pa kar na 6,6 milijarde ameriških dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.