Magazin > VIP
40 ogledov

Kontroverzna nova knjiga o princesi Di

Njena pot princese se je začela s pravljično poroko. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nova knjiga bo govorila o tem, kakšno bi bilo življenje pokojne valižanske princese Diane, če ne bi umrla v avtomobilski nesreči leta 1997.

Nova knjiga Monice Ali bo preučevala, kako bi živela princesa Diana, če bi bila še živa. Knjiga sicer zadeva izmišljeno princeso, vendar je Monica povedala, da je na to močno vplivala pokojna princesa, ki je umrla v Parizu pred trinajstimi leti.

"Včasih sem se spraševala, kako bi ji uspelo priti iz tistega obdobja, v katerem je zgledalo, kot da je na nekem razpotju, če se nesreča ne bi nikoli zgodila? Kako bi dozorela v svoja štirideseta in naprej?“ je povedala za Guardian. "Kar sem vedno občudovala pri njej, je bil način, na katerega je odklanjala, da se ji govori, kaj naj počne.“

Vendar pa dodaja: "Raziskovala sem, vendar je to delo fikcija. Primarno je o identiteti, o čemer vedno pišem. In o družini in prijateljstvu ter posebni nesreči slave.“

Izid knjige je načrtovan za konec marca, le en mesec pred poroko princesinega starejšega sina, princa Williama. Avtorica pravi, da je to naključje in ne želi prizadeti ne Williama ne njegovega brata princa Harrya.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.