Šport
17 ogledov

Kopitar in druščina zbrali 26 tisoč evrov

kopitar golf turnir anže's eleven Saša Despot
Na tradicionalnem dobrodelnem golf turnirju, ki ga na Bledu prireja slovenski hokejist Anže Kopitar, so zbrali 26 tisoč evrov.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je na svojem dobrodelnem turnirju v golfu v soboto na Bledu gostil številne športnike in znane osebnosti, izkupiček pa so namenili v dobrodelne namene. Zbrali so 26.200 evrov, ki so jih namenili trem ustanovam.

Kot so sporočili iz tabora najboljšega slovenskega hokejista, ta se je po slovesu Los Angelesa v finalu zahodne konference lige NHL v domovino vrnil pred desetimi dnevi, je uspešna izvedba blejskega tekmovanja prinesla tudi lep izkupiček dobrodelne dražbe; 26.200 evrov so razdelili med tri ustanove, po 8.733 evrov so prejeli društvo Sonček, ki bo sredstva porabilo za vgradnjo osebnega dvigala v stanovanjski skupnosti na Pragerskem, Kulturno-športno društvo Hrušica, ki bo s sredstvi obnovilo svojo športno infrastrukturo, ter ustanova Rdeča Žoga.

Zvezdniška zasedba

Golf turnir Anžeta Kopitarja na Bledu že postaja tradicionalen, tokrat je bila na vrsti tretja izvedba. Kopitar je na tekmovanje in druženje pod sloganom Igraj kot prvak povabil številne znane slovenske športnike in poslovneže, med drugimi so tako svoje znanje v golfu preizkusili Goran Dragič, Bojan Križaj, Jure Košir, Dejan Košir, Primož Ulaga, Luka Slabe, David Špiler, David Rodman, Žiga Jeglič, Andrej Tavželj, Boštjan Goličič, Tim Gornik, Gašper Kopitar, Miha Studen, Daniel Kraljič, Matjaž Kopitar, pa tudi znani ameriški filmski igralec Matthew Perry.

Dražba dresov

Sredstva za pomoč trem ustanovam so zbirali z dražbo športnih dresov, na voljo so bili tudi podpisani dresi Dustina Browna, Drewa Doughtyja, Mika Richardsa, Jonathana Quicka, Luca Robitailla, Kobeja Bryanta, dres s podpisi celotne ekipe Los Angeles Kings iz leta 2012, ko so kralji osvojili Stanleyjev pokal, Anžeta Kopitarja, Gorana Dragiča in podpisana palica Anžeta Kopitarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.