Magazin > VIP
726 ogledov

Koronavirus: Obetavno zdravilo na žalost zvezdniku ni pomagalo

siegfried, roy horn Profimedia
Še vedno odmeva smrt znanega zabavljača Roya Horna.

Osmega maja je v bolnišnici v Las Vegasu po okužbi s koronavirusom umrl nemški zabavljač Roy Horn. Dočakal je 75 let.
Žalostno novico je sporočil Siegfried Fischbacher, s katerim je Horn od leta 1967 pa do 2003 nastopal in s šovom, ki je vseboval mešanico čarovnij in živalskih trikov, očaral občinstvo. 

Fischbacherjev prijatelj je sedaj razkril nekaj podrobnosti o zadnjih dnevih slovitega iluzionista, ki je bil 17 let delno paraliziran. Med nastopom leta 2003 ga je hudo poškodoval beli tiger.

Do konca s prijateljem, nekdanjim ljubimcem in sodelavcem

"Roya so takoj po prihodu na urgenco začeli umetno predihavati. Padel je v komo. Siegfried je bil noč in dan ob njem in molil, da bi si še enkrat opomogel.“ Zdravniki so Royu dali protivirusno zdravilo remdesivir, ki se je izkazal za učinkovitega v boju proti covid-19, a zvezdniku na žalost ni pomagalo.

"Siegfried je povedal, da je zadnje Royeve trenutke spremljal skozi stekleno pregrado. Roy je dvignil prst. Siegfried meni, da mu je pomahal. Le nekaj trenutkov pozneje ga je zadela kap. Njegovi organi niso več zdržali in odšel je.“ 

Čeprav sta zvezdnika živela na skupnem posestvu Little Bavaria, se 80-letni Fischbacher ni okužil. 

Horna so že upepelili. Njegove posmrtne ostanke hranijo v kapelici posestva, kjer Fischbacher sedaj živi sam. Na posestvu stojijo tri hiše. V eni je prebival Horn, v drugi Fischbacher, tretja pa je bila namenjena skupnim aktivnostim. 

"Čutim mir, ker je Roy v miru zaspal. Še vedno je z mano, ne glede na to, kam se obrnem,“ pa je povedal Fischbacher in dodal: "Ko sem ga gledal, sem vedel, da želi oditi. V svet brez bolečin. Lahko sem se mu še zahvalil za čarobno življenje, ki sva ga skupaj ustvarila.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.