Magazin > VIP
51635 ogledov

Kralj Karel: Po objavi te fotografije so mnogi ostali odprtih ust

Rishi Sunak, kralj karel Profimedia
Fotografiji za premierjem presenečata.

Rishi Sunak, kralj karel | Avtor:
Kralj Karel je ta teden v svojih sobanah sprejel britanskega premierja Rishija Sunaka. Poleg pomembnih vladnih zadev sta na sestanku razpravljala tudi o kraljevem zdravju. "Država vam popolnoma stoji ob strani," je kralju, ki je zbolel za rakom, zagotovil Sunak. Kralj je priznal, da ga je odziv javnosti zelo ganil. "Prejel sem toliko čudovitih sporočil in voščilnic, ki so me do solz ganile," je po poročanju britanskih medijev dejal Karel.

Bolj kot o pogovoru pa se te dni govori o fotografijah, ki krasijo kraljevo pisarno. Na stranski mizi sta pozornost medijev pritegnili dve uokvirjeni fotografiji, na katerih ni članov britanske kraljeve družine - vsaj ne bližnje. Prva slika je uradni portret nizozemske kraljice Máxime in kralja Willema-Alexandra, na drugi pa je danska kraljica Margrethe, ki je pred kratkim prestol prepustila sinu. 

Zakaj je Karel izbral ta dva posnetka? Margrethe je njegova sorodnica, saj je daljna sestrična kraljice Elizabete. Kralj Willem-Alexander in Karel pa sta bratranca v šestem kolenu.

Komentarjev 4
  • Nevica 05:31 25.februar 2024.

    Biti bratranec v šestem kolenu, je že zelo daljno sodrodstvo, tako daljno, da tudi genetskih motenj ne povzroča več - pri eventuelnih porokah. Enaki pari okvarjeni genov v takih zvezah so enako verjetni kot v vseh drugih. Včasih so se ...prikaži več znotraj kraljevskih družin poročali veliko bližnji sorodniki in se je na ta način prenašala hemofilija.

  • alojz73 15:55 24.februar 2024.

    Upam,da tega migranta pošljejo v deželo njegovih staršev.

  • Avatar Garancija
    Garancija 11:51 24.februar 2024.

    A že spet,pa bolj vam govorimo,da ne maramo teh novic,vi pa še nalašč naprej. dvjm